CFR Cluj - Rapid, rezultat final. Dan Petrescu și elevii săi, la un pas să fie iar pedepsiți pentru un fotbal „zgârcit și urât“ - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dan Petrescu
Dan Petrescu
CFR Cluj - Rapid, derby-ul primei etape din SuperLiga, s-a jucat sâmbătă seară, pe stadionul din cartierul Gruia, Cluj-Napoca.

CFR Cluj a învins Rapid București, cu scorul de 1-0. A marcat Yuri Matias, în minutul 17. Echipa lui Dan Petrescu a prestat același fotbal „zgârcit, sărac“, în care mai mult s-au apărat.  În ultimele 15-20 de minute au repetat tactica „falimentară“ din ultimele partide, în care au cedat inițiativa ofensivă. 

Rapid a beneficiat de un penalty la ultima fază a meciului, acordat în urma consultării arbitrajului video, după un henţ comis de Ovidiu Hoban la o centrare a lui Alexandru Ioniţă II, însă portarul Cristian Bălgrădean a apărat şutul lui Alexandru Albu (90+8).

Echipele de start

CFR Cluj:

Bălgrădean - Braun, Kolinger, Yuri, Camora - C. Deac, Muhar, Bordeianu - Jefte, Dugandzic, Petrila 
Rezerve: Sava, Brucic, Graovac, R. Bălan, Gîdea, Hoban, A. Păun, Yeboah, Debeljuh 
Antrenor: Dan Petrescu 

Dan Petrescu a schimbat 8 dintre titularii de la meciul cu Pyunik, de miercuri. Doar portarul Bălgrădean, fundașul stânga Mario Camora și mijlocașul Ciprian Deac au rămas în echipa de startO altă surpriză este reprezentată de apariția lui Kolinger în centrul defensivei. Petrescu susținea în timpul conferinței de presă că este accidentat. 

Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, D. Grigore, P. Iacob, J. Morais - Pănoiu, Crepulja, Al. Albu, V. Costache - Vojtus, A. Ciobanu 
Rezerve: Drăghia, Dussaut, Ignat, Sefer, Al. Ioniță II, Fl. Ștefan, R. Moise, D. Iordache, Despa 
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
Arbitru: Colțescu Sebastian (Bucureşti), A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel)

Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan, Arbitru AVAR: Ciprian Danșa.

„Au fost foarte grele ultimele zile”

„Au fost foarte grele ultimele zile, mai ales pentru mine. Din păcate, și pentru patronul echipei. Cred că au fost cele mai grele ore la CFR. A fost o dezamăgire mult prea mare. Sunt conștient că e un moment dificil. La alte echipe e de vreo 5 ani un moment dificil, că nu câștigă nimic.

M-am gândit, CFR mi-a dat mie foarte multe în ultimii ani. Cred că am dat și eu foarte mult. Cred în continuare că există soluții să ieșim din acest derapaj. Așa îl consider, un derapaj. Trebuie să ieșim mai puternici, să ieșim cu capul sus și să aducem rezultatele dorite de public”,  a spus Dan Petrescu, înainte de meci.

Ce a declarat Adrian Mutu

„Începem direct cu campioana en-titre. E un meci extrem de dificil, mai ales că jucătorii vor veni mai supărați și vor dori să câștige. Nu îmi convine eliminarea. Am ținut cu CFR, ca orice suporter al fotbalului românesc. Îmi pare rău pentru CFR. Nu este nimic cu CFR Cluj. Sunt antrenor Rapidului și voi rămâne.

Se vorbește... Se știe care e relația cu Neluțu Varga, dar nu e momentul să facem acest lucru. Sunt antrenorul Rapidului și vreau să rămân antrenorul Rapidului”.

Citește și - CFR Cluj - Pyunik Erevan, rușine istorică. Dan Petrescu a vazut blesteme și a dat vina pe proprii jucători

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, după eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor în faţa grupării armene Piunik Erevan, că este foarte supărat şi trist, precizând că aceasta este cea mai mare dezamăgire a sa de când conduce formaţia ardeleană.

'E foarte greu de înţeles ce s-a întâmplat. Băieţii s-au bătut, au încercat... a fost un meci echilibrat, deşi parcă noi am avut mai multe ocazii. Ei au ratat şi un penalty şi credeam că acolo se termină meciul. Sunt foarte supărat şi trist, e greu să îmi găsesc cuvintele. E cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj această eliminare. Practic nici n-am pierdut dubla, am făcut 0-0 şi 2-2, dar la penalty-uri n-am câştigat niciun meci în carieră, parcă sunt blestemat.', a spus Petrescu.

'De dimineaţă nu mi-a plăcut nimic. În ziua meciului doi jucători s-au accidentat, n-am mai avut asta de mult. Nu cred că de asta am fost eliminaţi, dar parcă prea multe ghinioane. La 1-0 mă mai gândeam că pot să egaleze, dar la 2-1 nu credeam că vor reuşi să mai înscrie mai ales după ce au ratat penalty. Cu atât e mai mare dezamăgirea şi încă o dată s-a dovedit că fotbalul e imprevizibil şi e posibil orice', a afirmat el la postul Digisport.

'Nu le-a cerut nimeni jucătorilor să se apere în repriza a doua'

'Nu le-a cerut nimeni jucătorilor să se apere în repriza a doua. Băieţii au fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat cum trebuie şi cred că au căzut fizic. Iar în subconştientul lor credeau că e 1-0 pentru noi. Pe final, când mai erau 3 minute, s-au băgat toţi în poartă, dar nici atunci nu le-am zis să ne apărăm, ci să şi jucăm. Pentru că nu poţi să stai numai în apărare tot meciul să nu iei gol. Aici au greşit puţin şi jucătorii că s-au retras', a explicat Petrescu.

Tehnicianul a menţionat că formaţia sa trebuie să meargă înainte, aşa cum au făcut şi alte echipe din România în anii trecuţi când au fost eliminate din cupele europene de adversari mai slab cotaţi.

'Nu am avut o asemenea dezamăgire'

'Pentru mine în cupele europene asta e cea mai dureroasă eliminare. Nu am avut o asemenea dezamăgire. Îmi pare rău pentru fani, pentru club, pentru cei care au investit. Sunt convins că toată lumea e foarte supărată. Sunt foarte, foarte trist. Acum e foarte greu pentru CFR... dar cum au mers mai departe şi alte echipe din România, trebuie să meargă şi CFR înainte. Rămâne acum să ne calificăm în grupele Conference League, să încercăm să facem puncte, dar sigur nu va fi niciun meci uşor. Am văzut şi azi, campioana Armeniei nu e o echipă de pe stradă, e o echipă închegată şi cu puţin noroc a plecat cu o victorie. Şi noi am eliminat-o pe Celtic, am jucat de la egal la egal cu Sevilla... nu contează bugetele, pe teren contează rezultatul. Iar tabela spune că noi am pierdut azi', a precizat antrenorul.

CFR Cluj - Piunik Erevan, rușine istorică. Fanii i-au cerut demisia. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel