CFR Cluj, lovitură financiară în cupele europene. Face mai mulți bani ca FCSB
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
CFR Cluj s-a calificat în optimile Europa League, după un parcurs lung și obositor, dar care îi va aduce în conturi o sumă impresionantă pentru o echipă românească.

CFR Cluj acumulează o sumă impresionantă, după ce s-a calificat în șaisprezecimi. 500 de mii de euro reprezintă bonusul venit de la UEFA pentru depășirea fazei grupelor. La această sumă se adaugă 2, 9 milioane de euro, cât a fost prima pentru participarea în grupe. Se mai adaugă banii pentru punctele obținute în Europa League.

Pentru fiecare victorie din Europa League, jucătorii lui Dan Petrescu iau 570 de mii de euro, ceea ce aduce 5,67 milioane de euro la finalul campaniei de toamnă. CFR Cluj a mai adunat bani, în acest sezon european, și din participarea în tururile preliminare ale Ligii Campionilor. 2,3 milioane de euro au primit ardelenii pentru că au trecut trei tururi în Champions League, unde le-au eliminat pe Astana, Macabi Tel Aviv și Celtic.

Total impresionant

CFR Cluj a mai încasat 5 milioane de euro, ca primă pentru prezenta în play-off-ul celei mai puternice competiții inter-cluburi. Pe lângă acești bani, CFR a mai luat un milion de euro din marketing și 260 de mii de euro bonus pentru echipele campioane eliminate din Liga Campionilor.

În afară de toate acestea, oficialii CFR-ului au anticipat că vor încasa de la UEFA peste două milioane de euro numai din vânzarea de bilete și sponsorizări pentru cele trei partide jucate pe teren propriu.

În total, CFR Cluj intră în primăvara  europeană cu un plus cumulat de aproximativ 16,23 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel