CFR călători, NOI facilități pentru oamenii care merg cu trenul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Pasagerii CFR Călători care vor achiziționa online bilete de tren vor putea vizualiza, înainte de inițierea comenzii, informații despre numărul locurilor disponibile pentru ruta aleasă, precum și poziționarea acestora în vagoanele de dormit și cușetă.

"Pasagerii CFR Călători care cumpără biletele de tren online beneficiază de noi funcționalități ale aplicației Bilete CFR Online, astfel: posibilitatea de a vizualiza numărul locurilor disponibile pentru o anumită rută și tren, înainte de achiziționarea biletului; posibilitatea vizualizării poziției locului/locurilor la vagoanele de dormit și cușetă, după achiziționarea biletului, informație disponibilă la secțiunea 'biletele mele, se arată în comunicatul CFR Călători.

Potrivit sursei citate, noile funcționalități oferă mai multe informații pasagerilor pentru ca aceștia să poată selecta cea mai avantajoasă ofertă de călătorie.

"Cumpărarea online a biletului de tren este deja obișnuință în rândul unui segment tot mai mare de pasageri. Este o variantă simplă și rapidă — la îndemâna oricui are conexiune la internet. Pe lângă facilitatea de a-l cumpăra online, clienții noștri beneficiază de o reducere de 5% care se cumulează cu alte discounturi acordate (...)", a afirmat Iosif Szentes, director general CFR Călători, scrie Agerpres.

Pentru cumpărarea biletelor prin intermediul serviciului de cumpărare Bilete CFR Online, clienții trebuie să se înregistreze pe site-ul www.cfrcalatori.ro, să completeze toți pașii indicați pe platformă, să aleagă destinația unde vor să ajungă și să finalizeze plata. După ce tranzacția este confirmată, clientul primește pe e-mail varianta electronică a biletului de tren și este necesară tipărirea acestui document de călătorie. Identificarea călătorului în tren are loc în baza ID-ului biletului electronic pe care și-l pot nota sau a Cărții de identitate.

Termenul minim de cumpărare online al biletelor CFR este de 12 ore. Oricare utilizator de internet are posibilitatea de a cumpăra bilete la toate trenurile care circulă cu regim de rezervare (InterRegio — IR, Regio Expres — RE) în trafic intern, la preț întreg, copil, elev sau student, bilete dus-întors, minigrup 2-5 sau bilete cu reducere la cumpărarea cu anticipație de 6-30 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel