Cezar Preda: Mişcarea Populară trebuie făcută cu PNŢCD, PNG şi Partidul Ecologist
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cezar-Preda
Cezar-Preda

Democrat-liberalul Cezar Preda a declarat, joi,  că Mişcarea Populară ar trebui să fie construită înainte de alegeri şi să includă PNŢCD, PNG, PDL şi Partidul Ecologist, el menţionând însă că liderii  PDL se află "încă la faza bâlbâielilor" pe această temă.

"PDL îşi plăteşte acum erorile făcute la Congres, când trebuia să ne aliniem la popularii europeni în ceea ce priveşte siglă şi culoare. O alianţă electorală este absolut obligatorie atunci când ai în faţă o alianţă politică, asta înseamnă maturitate politică, dar suntem încă la faţa bâlbâielilor. Hai să facem această Mişcare Populară şi să ne apucăm de treabă, pentru că mai avem 90 de zile până la alegeri", a precizat Cezar Preda pentru Mediafax.

El a mai spus că această alianţă ar trebui să includă PNŢCD, PNG, Partidul Ecologist şi PDL.

Preda a adăugat că sigla şi culoarea folosite ar trebui să fie cele ale partidelor populare europene.

Unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.

Citește și:

Mișcarea Populară, noua coaliție PDL, UNPR, PNȚCD, PNG pentru alegerile de anul acesta

PDL nu a renunțat la schimbarea culorii. Cum ar putea arăta sigla Mişcării Populare

Mișcarea Populară iese din nămeți ca alianță electorală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel