Cetățenii germani, sfătuiți să plece din Ucraina. Consulatul General din Donețk, mutat la Lvov, iar personalul ambasadei de la Kiev, redus
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Germania va muta consulatul de la Dnipro la Lvov și va reduce personalul ambasadei de la Kiev.

Germania intensifică măsurile pentru a asigura siguranța angajaților săi din Ucraina, a declarat ministrul de externe Annalena Berbock sâmbătă, 12 februarie.

"Am decis să consolidez măsurile deja luate pentru prevenirea crizei. În momentul de față, Ministerul de Externe are o întâlnire cu departamentele și agențiile de securitate relevante pentru a implementa aceste decizii", a spus Burbock, declarațiile sale fiind citate de serviciul de presă al Ministerul german de Externe pe Twitter, scrie Interfax.

Ministrul a indicat că ambasada de la Kiev va funcționa în continuare, dar personalul diplomatic al ambasadei va fi redus. În plus, Consulatul General din Donețk, care are sediul la Dnipro din 2014, va fi mutat temporar la Lvov.

Cetăţenii germani sunt sfătuiţi să nu călătorească în Ucraina. Cetățenii germani care se află deja în țară sunt rugați să ia în considerare părăsirea țării.

VEZI ȘI: Sullivan, consilierul lui Biden, anunță că Putin poate decide invazia ÎNAINTE de 20 februarie. Americanii, avertizați să părăsească Ucraina. Poate fi ultima șansă

Și cetățenii Letoniei sunt sfătuiți să părăsească Ucraina cât mai curând posibil. Oamenii primesc ALERTE pe telefon. "Amenințare gravă din partea Rusiei"

Și cetățenii Letoniei au sfătuiți să părăsească Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei face apel la rezidenții Letoniei care se află în Ucraina să părăsească țara cât mai curând posibil. Potrivit  Ministerului Afacerilor Externe din Letonia, o astfel de recomandare a fost dată ținând cont de "amenințarea gravă la adresa securității Ucrainei din partea Rusiei și de probabilitatea unei agravări a situației de la granița dintre Rusia și Ucraina".

Pentru a pleca, MAE al Letoniei recomandă utilizarea oricăror mijloace de transport sigure disponibile, rute aeriene sau terestre care duc către sau prin țările membre ale Uniunii Europene sau NATO. Letonii care nu pot părăsi Ucraina din motive justificate trebuie să se înregistreze în registrul consular sau să contacteze Ambasada Letoniei la Kiev, ținând cont de cele mai recente informații.

Ministerul de Externe solicită acum cetățenilor letoni să nu călătorească în Ucraina. În plus, ministerul trimite o alertă prin mesaj text tuturor abonaților de telefonie mobilă înregistrați în Letonia care se află în prezent în Ucraina. Ministerul raportează că ambasada Letoniei lucrează într-un mod îmbunătățit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel