Cetăţean român, interzis în Republica Moldova. Simion: Au fost mai violenţi ca niciodată
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 03 dec 2018, 15:11
WhatsApp
Protest Chisinau
Protest Chisinau
Liderul unioniștilor, George Simion, a povestit, într-un interviu acordat DC News, modul în care a fost tratat de autorităţile din Republica Moldova, subliniind faptul că se teme pentru integritatea fizică a colegilor săi de la Chişinău. 

George Simion a declarat, într-un interviu acordat DC News, că autorităţile din Republica Moldova i-au interzis accesul în ţara vecină, pentru o lună, fără nicio explicaţie, fiind oprit la graniţă fără a i se oferi nicio explicaţie oficială. Interlocutorul DC News a declarat că, în acest context, se teme pentru integritatea fizică a colegilor săi de la Chişinău. 

"O să vă povestesc ceea ce s-a întâmplat acum dar vreau să fac şi o aducere aminte a celor întâmplate în 2009, când am fost escortat la graniţă. Acum, pe 1 octombrie, la finalul marşului Centenarului pe care noi l-am organizat de la Alba Iulia la Chişinău am fost ţinuţi trei zile şi două nopţi în vama de la Prut, nu am fost lăsaţi să intrăm. După scandal şi presiuni, şeful vămii a admis să lase participanţii să îşi continue marşul, cu excepţia mea. Mi s-a spus ‘nu ai voie să intri în Republica Moldova timp de o lună’. Nu mi s-a explicat această decizie care mi-a fost comunicată doar verbal.

Mi-e frică pentru colegii mei de la Chişinău 

După o lună, am ajuns la Chişinău, am fost lăsat să trec graniţa, am stat o zi iar seara, maşina în care mă aflam a fost trasă pe dreapta de către poliţie, sub pretextul unui control de rutină. Imediat au apărut mai mulţi poliţişti în civil şi mi s-a adus la cunoştinţă că sunt persona non grata. Ofiţerii aceia au fost mai violenţi ca niciodată, m-au şi lovit, au fost mai duşmănoşi decât în perioada Voronin.

Dacă regimul de la Chişinău îşi permite să facă aceasta cu un cetăţean al României, al Uniunii Europene, vă daţi seama unde s-a ajuns. Mi-e frică pentru colegii mei de la Chişinău care reprezintă, spun eu – cu mândrie, cauza românească acolo. Mi-e frică pentru integritatea lor fizică", a povestit George Simion.  

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către George Simion:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?