Certificatul de imunitate, respins în Germania de Consiliul de Etică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Certificatul de imunitate pe care Germania ar fi vrut să-l elibereze pentru a facilita o tranziție către viața după COVID-19 a fost respins. 

Respingerea existenței certificatului de imunitate la COVID-19 vine din motive multiple. Respectivul certificat ar fi putut fi permisul de trecere al persoanelor vindecate de COVID-19, care au căpătat imunitate în fața virusului. Permisul ar permite totodată cetățenilor să se întoarcă în câmpul muncii, fără restricții. Unul dintre motivele pentru care a fost respins ține de posibilitatea reinfectării. Altul se referă la siguranța și securitatea datelor personale. De asemenea, se ridică și probleme legate de discriminare. 

Presa din Germania scrie că decizia Consiliilor de Etică se bazează în primul rând pe faptul că valoarea informativă a acestor certificate este în prezent neclară. Consiliul de Etică al Germaniei respinge ideea certificatului de imunitate, însă doar la nivel consultativ. A existat consens în Consiliul Etic că acest certificat de imunitate ar trebui respins. 

OMS a transmis un semnal de alarmă cu privire la aceste certificate, spunând că nu există vreo dovadă că oamenii care au fost infectați cu COVID-19 nu se pot infecta pentru a doua oară, neexistând dovezi suficiente cu privire la eficiența anticorpilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel