Urmărește emisiunea live
Raport: Cernăuți, Cernăihiv, Volyn, Rivne, Cerkași, Kiev și parțial Zaporijie, au fost reconectate electricitate
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Șapte regiuni ucrainene au fost reconectate la alimentarea cu energie electrică după recentele atacuri rusești asupra instalațiilor energetice, a informat presa ucraineană.

”În momentul de față, potrivit biroului președintelui, sunt alimentate șapte regiuni. Acestea sunt regiunile Kiev, partea controlată de Kiev a regiunii Zaporijia, Cernăuți, Cernăihiv, Volyn, Rivne și Cerkași. De asemenea, există lumină în majoritatea regiunilor din Lviv, Vinnytsia și Odesa”, a relatat postul de televiziune ucrainean Rada, potrivit Urdu Point.

Cea mai dificilă situație energetică s-a dezvoltat în orașele Kiev și Dnipro, potrivit raportului.

KIEV

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că 70% din oraș este încă deconectat de la rețeaua electrică. El a adăugat că alimentarea cu apă a fost restabilită parțial.

Peste jumătate dintre consumatorii din regiunea Ucrainei, Dnipropetrovsk, sunt încă lipsiți de energie electrică, a declarat șeful administrației militare regionale, Valentyn Reznichenko. Întreruperile de curent vor fi efectuate pentru a face față situației dificile din sectorul energetic, a menționat el.

”Inginerii energetici continuă să restabilească alimentarea cu energie electrică. Până la 50% din consumatorii regiunii sunt asigurați cu energie electrică. Dar situația în sectorul energetic este complicată. Prin urmare, întreruperile de curent vor continua peste tot pentru a minimiza sarcina în rețea”, a spus Reznichenko pe rețelele de socializare.

ODESA

Situația cu furnizarea de energie electrică în regiunea Odesa este sub control, a declarat șeful administrației regionale, Serghei Bratchuk. El a remarcat că regiunea poate reveni la întreruperi de curent planificate în loc de cele de urgență mai târziu în cursul zilei.

Miercuri, în toată Ucraina a fost emisă o alertă de raid aerian la nivel național. Şeful adjunct al Biroului Preşedintelui Kyrylo Timoşenko a declarat că mai multe instalaţii energetice au fost avariate de atacurile aeriene ruse .

Rusia lansează lovituri aeriene asupra obiectelor de infrastructură militară și energetică ale Ucrainei din 10 octombrie, la două zile după bombardarea podului din Crimeea, pe care Moscova l-a pus pe seama serviciilor speciale ucrainene.

La 1 noiembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost deteriorată în urma acestor lovituri, ceea ce a dus la întreruperi de curent în masă în întreaga țară.

Citește și:

Milioane de oameni, lăsați pe întuneric. Rusia, explicație halucinantă: Lovim infrastructura Ucrainei ca răspuns la pomparea acestei țări cu arme occidentale

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasilii Nebenzia, a declarat că Rusia atacă infrastructura din Ucraina ca răspuns la furnizarea de arme occidentale la Kiev, scrie Interfax.

"Lovim infrastructura Ucrainei ca răspuns la pomparea acestei țări cu arme occidentale și apelurile nesăbuite ale Kievului pentru o victorie militară asupra Rusiei", a spus el, vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina. 

"Subminarea capacității de luptă a armatei ucrainene, care amenință securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, este unul dintre scopurile NMD. Și va fi implementat prin mijloace militare până când regimul de la Kiev va lua o poziție realistă care să permită, în cadrul negocierilor, să discutăm și să încercăm să rezolvăm problemele care ne-au forțat să începem NWO", a adăugat Nebenzia. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel