Asasin John Lennon, a zecea cerere de eliberare condiţionată
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Cererea de eliberare condiţionată a asasinului lui John Lennon a fost respinsă pentru a zecea oară.

Bărbatul care l-a asasinat pe John Lennon va petrece în spatele gratiilor cel puţin încă doi ani după ce cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă, a declarat vineri un purtător de cuvânt al comisiei pentru eliberări condiţionate din New York pentru DPA.

Mark David Chapman, în vârstă de 63 de ani, l-a împuşcat pe fostul solist al Beatles în faţa apartamentului său din New York în decembrie 1980 şi a fost condamnat la o sentinţă de la 20 de ani închisoare şi până la închisoare pe viaţă. Eliberarea lui Chapman 'ar fi incompatibilă cu bunăstarea şi siguranţa societăţii', a apreciat comisia în decizia sa.

O nouă cerere, abia în 2020

'Aţi recunoscut că aţi planificat cu atenţie şi executat o crimă asupra unei persoane celebre în toată lumea fără niciun alt motiv decât acela de a câştiga notorietate', se menţionează în decizia respectivă. Comisia a adăugat că eliberarea sa ar putea pune populaţia în pericol, întrucât există probabilitatea ca cineva să încerce să-i facă rău lui Chapman din răzbunare sau într-un acces de furie.

Chapman a fost prima dată eligibil pentru a depune o cerere de eliberare condiţionată în 2000. Este pentru a zecea oară când cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă. El va putea înainta o nouă cerere abia în august 2020.

Vezi și: Dragnea, tentativă asasinat. Vanghelie: Informații pe care le am eu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel