Cererea de abținere a judecătoarei din cazul Vlad Pascu, respinsă. Tatăl lui Sebi, tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai: Este ca o zi acră, se joacă cu nervii noștri!
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Află ce declarații a făcut Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, băiatul care a decedat în accidentul de la 2 Mai, după ce cererea judecătoarei de abținere a fost respinsă.

Astăzi a fost respinsă cererea de abținere formulată de judecătoarea Ancuţa Popoviciu ca fiind nefondată. Judecătoarea va judeca în continuare cazul Vlad Pascu. Decizia este fără cale de atac.

”Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.04.2024, ora 1120”, se arată în soluţia pe scurt dată de Judecătoria Mangalia, transmisă de Agerpres.

„Ieri, dumneavoastră ne-ați spus că judecătoarea din cazul 2 Mai a cerut recuzarea de la dosar, astăzi aflăm, colegii domniei sale nu au acceptat cererea de recuzare, așadar CSM-ul (n.r. Consiliul Superior al Magistraturii) se pronunță pe 24 aprilie, însă va fi 9 mai următorul termen al procesului. Aveați așteptarea să fie recuzată astăzi?”, a întrebat Ioana Constantin, realizatoare emisiunii ”Politica zilei” de la B1 TV.

„Nu, nu aveam așteptarea. (...) Este ca o zi acră, se joacă cu nervii noștri, chiar nu mai putem. Noi eram 100% că o să scăpăm de această judecătoare, dar văd că încă nu se face nimic. Vine 24 și tare mi-e că nu o să fie nimic și tot cu această judecătoare o să mergem mai departe”, a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, băiatul care a decedat în accidentul de la 2 Mai. 

Tatăl lui Sebi: Totul se învârte într-un cerc

În continuare, tatăl lui Sebi a spus că nu are încredere că CSM-ul o va suspenda pe judecătoare.

„Am înțeles că la Constanța nu prea dorește nimeni să judece acest caz, poate este o teamă de influența pe care o are familia Pascu sau nu pot să îmi dau seama de ce nu este un alt judecător în cauză”, a precizat Constantin.

„Credeți-mă că nici eu nu știu așa ceva. (...) Dacă este justiție, normal trebuie să se judece exact cum trebuie și să își primească pedeapsa pe care o merită. Nu știu de ce fuge toată lumea de acest dosar doar că este mediatizat, chiar nu mai înțelegem nimic. După ce că suntem noi cu inimile frânte și terminați, nici măcar atât ca să vedem justiție dreaptă în țara noastră”, a mai spus Valentin Olariu.

„În acest caz, dacă judecătoarea ar fi recuzată, înțelegem că ar fi suspendată, dumneavoastră aveați speranța reluării de la zero al acestui caz”, a menționat realizatoare emisiunii.

Valentin Olariu a spus că: „Nu este problemă, putem si peste un an, dar măcar să schimbăm judecătoarea. Să se judece exact cum trebuie. Nu mai știm ce să facem, totul se învârte într-un cerc și văd că doar pentru familia Pascu ca să iasă ei”.

Detalii despre accidentul provocat de Vlad Pascu

În lipsa mediatizării ”era terminat cazul până acum”, a spus tatăl lui Sebi.

Reamintim că în octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

”În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
d4d4;min-height: 33px;">
Cumpărăturile online iau amploare. Cristian Pelivan: „Tot mai mulți români au plasat cel puțin o comandă online în ultimul an”
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel