Ceremonie președinție. Partea întunecată a reuniunii cu liderii UE la București
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Juncker
Juncker
"Sală de mese, cantină...podium pentru manechine, cam asta a fost în ultimele 30 de zile Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei!", scrie jurnalista Camelia Csiki pe pagina sa de Facebook. 

Jurnalista Camelia Csiki atrage atenţia, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, asupra unui aspect poate nu foarte bine gândit al zilei de 10 ianuarie, atunci când a avut loc, la Bucureşti, ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România. Iată ce mesaj a transmis Camelia Csiki pe pagina sa de socializare: 

"Sală de mese, cantină...podium pentru manechine, cam asta a fost în ultimele 30 de zile Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei! ...Aseară din nou, deși zeci de mii de oameni au îngenunchiat aici, nu de mult! Și asta a văzut o lume întreagă și a fost cucerită de români, în decembrie 2017. 

Cred că mai interesant decât o chermeză în Sala Tronului ar fi fost, dacă tot am vrut să impresionăm, să fii adus acasă pentru totdeauna tronul Regelui de la Golești, să-l fi așezat la locul său, iar în sală aș fi organizat o expoziție cu coroanele regale, cu documente despre relațiile diplomatice cu statele europene pe care le-au stabilit regii Romaniei, în ultimii 150 de ani, când țara noastră era printre statele cele mai apreciate din Europa.

Aș fi organizat o expoziție modernă

Aș fi organizat o expoziție modernă, interactivă, cu fotografii și imagini de atunci sau din turneele Regelui Mihai și ale Familiei Regale pentru integrarea în Uniunea Europeană și NATO. O expoziție superbă, mică, ușor de vizitat...

Și i-aș fi plimbat un pic pe politicienii europeni înainte de a-i așeza la masă, cu un ghidaj fain, adaptat zilelor noastre și situației, cu care i-aș fi făcut să exclame: " Ce tari sunt românii ăstia!" ...Lucru deloc greu de făcut de un istoric tânăr... Ba chiar aș fi pețit Familia Regală să-i aștepte în Sala Tronului, că tot e mereu trimisă " să-i cucerească pe cei care se lasă greu", de la Regina Maria încoace...

Masa aș fi întins-o jos, în sufrageria regală, unde îi este locul de o sută de ani! Așa , politicienii europeni ar fi fost mai impresionați de faptul că ne respectăm măcar trecutul, dacă prezentul nu...iar Regelui Mihai, care , repet, a fost trimis pe vremuri să pețească UE să ne integrăm, nu i-am fi adus niciun sacrilegiu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel