Ceremonie neobișnuită în Tanzania. Localnicii au sărit cu tabloul lui Klaus Iohannis în apă, strigând "Hakuna matata!" - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Klaus Iohannis a avut parte de o ceremonie neobișnuită în Tanzania.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a participat, duminică, alături de Prima Doamnă,  Carmen Iohannis, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam, cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei, transmite Digi24.

Pe lângă ceremonia oficială, Klaus și Carmen Iohannis au avut parte și de una mai puțin obișnuită, o ceremonie care ar fi fost de fapt o petrecerea de adio din Zanzibar. În spațiul public au apărut imagini video în care apare un grup de localnici care strigă diverse urări în jurul unor tablouri cu chipurile lui Klaus Iohannis și Carmen Iohannis. Mai apoi, localnicii sar cu tablourile celor doi în apă, strigând "Hakuna matata!", o expresie care înseamnă "Fără probleme, totul este bine".

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a ajuns vineri în Tanzania, unde a avut convorbiri tete-a-tete cu omologul său, Samia Suluhu Hassan. Sâmbătă, el a fost primit de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi.Klaus Iohannis, primit luni de către José Maria Neves, preşedintele Republicii Cabo Verde

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit luni de către José Maria Neves, preşedintele Republicii Cabo Verde, la Palatul prezidenţial, transmite Agerpres.

În cadrul ceremoniei oficiale, la care au fost prezente şi soţiile celor doi şefi de stat, au fost intonate imnurile naţionale, conform imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

Vizita de stat în Republica Cabo Verde va prilejui consultări ale preşedintelui Iohannis cu preşedintele Jose Maria Neves. Programul oficial va include, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul Jose Ulisses Correia e Silva şi cu primarul oraşului Praia, Francisco Avelino Carvalho. Totodată, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foştii studenţi din Cabo Verde care au învăţat în România.România şi Republica Cabo Verde au stabilit relaţii diplomatice la 17 septembrie 1975, la două luni de la proclamarea independenţei acestei ţări (5 iulie 1975).

Klaus Iohannis a participat, duminică, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?