Ceremonie învestitură Joe Biden. Ce pregătesc Lady Gaga, Jennifer Lopez, Timberlake, Jon Bon Jovi, Demi Lovato
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ceremonie învestitură Joe Biden. Ce pregătesc vedetele Lady Gaga, Jennifer Lopez, Timberlake, Jon Bon Jovi, Demi Lovato
Ceremonie învestitură Joe Biden. Ce pregătesc vedetele Lady Gaga, Jennifer Lopez, Timberlake, Jon Bon Jovi, Demi Lovato
Numeroase vedete din industria de divertisment au început să sosească miercuri dimineaţă la Washington pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia ceremoniei de învestitură a viitorului preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, informează presa internaţională, care a dezvăluit totodată pregătirile şi declaraţiile făcute de unele dintre vedetele americane înaintea acestui eveniment

Joe Biden şi Kamala Harris vor avea parte de o ceremonie de învestitură diferită de oricare alta din istoria americană, relatează revista People. O etapă a acestui eveniment se va desfăşura în faţa Capitoliului din Washington, la care vor fi prezenţi Joe Biden, viitoarea Primă Doamnă a Statelor Unite - Jill Biden -, Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff.

De asemenea, va fi organizată o paradă virtuală cu etape programate în întreaga ţară, în toate cele 56 de state şi teritorii americane, formatul virtual fiind ales pentru a limita răspândirea noului coronavirus. La această paradă vor participa mai multe grupuri muzicale, formaţii locale, poeţi şi trupe de dans, care vor aduce un omagiu angajaţilor medicali aflaţi în prima linie a combaterii pandemiei de COVID-19.

Lista participanţilor la parada virtuală

Potrivit The Hollywood Reporter, Comitetul de Învestitură a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris a dezvăluit deja lista participanţilor la această paradă virtuală, intitulată 'Parade Across America' şi care va avea loc miercuri după-amiază. Ea va înlocui parada tradiţională de pe bulevardul central din Washington, care duce până la Casa Albă. Evenimentul va fi găzduit de actorul, regizorul şi producătorul Tony Goldwyn, cunoscut din serialul 'Scandal' şi din filmul 'Nixon', şi va include şi o apariţie publică a celebrului jurnalist de televiziune Jon Stewart.

Emisiune TV specială

Conform revistei People, ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden se va încheia cu o emisiune TV specială, intitulată 'Celebrating America' şi găzduită de actorul Tom Hanks, considerată de Comitetul de Învestitură o veritabilă 'cheie de boltă' a evenimentelor de miercuri şi care 'va evidenţia rezistenţa, eroismul şi angajamentul ferm al poporului american de a se uni'. Această emisiune de 90 de minute va fi difuzată de majoritatea posturilor TV americane, cu excepţia postului Fox, care o va difuza în streaming, potrivit unui comunicat de presă publicat de Comitetul de Învestitură.

Emisiunea va include şi discursuri ce vor fi rostite de Joe Biden şi de Kamala Harris, dar şi numeroase interpretări artistice. Emisiunea 'Celebrating America' va începe miercuri seară la ora locală 20:30 (joi, 03:30 ora României, n.r.) şi va fi difuzată de posturile ABC, CBS, CNN, MSNBC şi NBC, dar şi pe Facebook, Twitter, YouTube şi alte platforme de streaming.

Lady Gaga va interpreta imnul SUA

Prezentăm mai jos o lista a artiştilor care vor susţine recitaluri în ziua învestirii în funcţie a preşedintelui Joe Biden. Lady Gaga şi Jennifer Lopez Contul de Instagram al Comitetului de Învestitură a echipei Biden a anunţat pe 14 ianuarie că Lady Gaga va interpreta imnul naţional al Statelor Unite şi că Jennifer Lopez va susţine un recital muzical.

VEZI ȘI În fața Capitolului există diferite tipuri de steaguri americane. Care sunt semnificațiile

Andrea Hall va conduce procedura de depunere a jurământului, iar Amanda Gorman va fi protagonista unei secvenţe de lectură poetică. Potrivit BBC, sarcina cântăreţei Lady Gaga de a interpreta imnul american a revenit la precedentele două ceremonii de învestitură, organizate în 2013 şi 2017, artistelor Beyonce, respectiv Jackie Evancho.

Ce a declarat Jennifer Lopez

Marţi, Lady Gaga a efectuat o vizită solemnă la clădirea Capitoliului din Washington şi a dezvăluit că a făcut acest lucru întrucât a dorit să se roage pentru 'o zi de pace pentru toţi americanii'. Prezentă la rândul ei la Washington, Jennifer Lopez şi-a făcut timp pentru a realiza câteva selfie-uri alături de mai mulţi membri din Garda Naţională.

VEZI ȘI Inaugurare Joe Biden. Donald Trump, ultimul discurs de președinte SUA: Vă iubim, ne vom întoarce într-un fel sau altul- VIDEO

'Este o mare onoare pentru mine să petrec câteva momente alături de aceşti curajoşi bărbaţi şi de aceste femei curajoase', a declarat artista americană, înaintea recitalului ei de miercuri seară.

Modelul Chrissy Teigen şi soţul ei, cântăreţul John Legend, au stat şi ei de vorbă cu câţiva rezervişti din armata americană şi au recunoscut că 's-au pierdut în drum spre probele de sunet', programate înaintea emisiunii 'Celebrating America', precizează BBC.

Timberlake este 'incredibil de încântat' 

Ant Clemons şi Justin Timberlake Alături de Jon Bon Jovi şi Demi Lovato, cântăreţii Ant Clemons şi Justin Timberlake vor interpreta în aceeaşi emisiune piesa lor 'Better Days', relatează People.com. Justin Timberlake a dezvăluit în emisiunea 'Today' că este 'incredibil de încântat' de şansa de a participa la acest eveniment, despre care a spus că reprezintă 'o onoare' pentru el. 'Am primit un telefon şi am fost întrebaţi dacă vrem să participăm.

Am răspuns imediat: 'Da, bineînţeles!, a declarat starul pop. Garth Brooks Potrivit revistei People, cântăreţul country Garth Brooks a anunţat într-o conferinţă de presă că va susţine un recital în cadrul aceluiaşi eveniment, pe care îl consideră 'o declaraţie de unitate'. 'Acesta este felul în care eu pot să îmi servesc ţara', a declarat el într-o conferinţă organizată pe platforma Zoom.

'Am cântat la învestitura fiecărui preşedinte de după Carter, cu excepţia lui Reagan. Pentru mine este o onoare să îmi servesc ţara. Şi, totodată, este unul dintre acele lucruri pentru care, dacă familia este alături de mine, nu contează identitatea preşedintelui-ales. Este o onoare să fiu invitat', a adăugat starul country.

Garth Brooks, invitat să participe la eveniment de către Jill Biden

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, Garth Brooks a fost invitat să participe la eveniment de către Jill Biden, săptămâna trecută, iar cântăreţul a acceptat invitaţia în cursul zilei de duminică. Garth Brooks va lua parte la ceremonia de depunere a jurământului în faţa Capitoliului din Washington şi nu va participa la emisiunea-concert 'Celebrating America', nici la paradele virtuale organizate pe întregul teritoriu american.

Garth Brooks se va alătura astfel cântăreţelor Lady Gaga şi Jennifer Lopez, invitate la rândul lor în cadrul aceluiaşi segment al ceremoniei de învestitură. Garth Brooks, care a cântat şi la învestitura lui Barack Obama din 2008, a fost invitat să participe şi la ceremonia dedicată învestiturii lui Donald Trump în 2016, dar nu a putut să participe, deoarece avea programat un concert în acea seară în oraşul Cincinnati.

El a reamintit totodată şi unul dintre citatele sale preferate, care îi aparţine lui Martin Luther King Jr. şi a fost preluat de The Hollywood Reporter:

'Nu putem să începem să trăim până când nu ne ridicăm deasupra îngustimii grijilor noastre individuale şi nu ne concentrăm pe grijile mai mari ale întregii omeniri'. New Radicals Conform revistei People, grupul New Radicals se va reuni după o pauză de peste 20 de ani pentru a interpreta cântecul său de succes din 1998 'You Get What You Give' în cadrul evenimentului 'Parade Across America'.

'Dacă există un lucru pe pământ care ar putea să ne unească din nou, fie doar şi pentru o singură zi, este speranţa că piesa noastră poate fi o mică lumină într-o perioadă atât de întunecată', a declarat Gregg Alexander, fondatorul şi solistul trupei New Radicals, pentru revista Rolling Stone. Trupa s-a destrămat la doar câteva luni după ce a lansat acea piesă de succes şi nu a mai susţinut niciun concert din 1999. Gregg Alexander îşi doreşte ca evoluţia de miercuri a trupei sale să devină 'o sursă de credinţă' pentru spectatori.

Staruri ale muzicii country

Tim McGraw şi Tyler Hubbard Cele două staruri ale muzicii country vor interpreta cel mai probabil noul lor single, 'Undivided', în emisiunea 'Celebrating America', au dezvăluit organizatorii pentru revista People. Acest cântec, aşa cum a dezvăluit Tyler Hubbard - unul dintre cei doi membri ai grupului Florida Georgia Line -, transmite un mesaj de unitate, considerat o paralelă cu mesajul de campanie folosit de Joe Biden. Katy Perry Prezenţa cântăreţei Katy Perry, invitată în ultimul moment, a fost confirmată pentru emisiunea 'Celebrating America', pe 19 ianuarie.

Artiştii i-a încântat pe fanii ei după ce a distribuit pe Twitter o fotografie cu mai multe microfoane de scenă decorate în culorile drapelului american. Participarea sa la emisiunea 'Celebrating America' a fost confirmată apoi de Comitetul de Învestitură în noaptea de marţi spre miercuri.

Înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 2020, Katy Perry şi-a exprimat în mod public sprijinul pentru echipa Biden-Harris. Şi alte vedete ale industriei muzicale vor participa la aceeaşi emisiune, printre ele numărându-se artişti precum Black Pumas, Luis Fonsi şi Ozuna, au precizat organizatorii evenimentului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel