Ceremonie cu fast la Kremlin. Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor din Ucraina. "Vreau să fim auziți. Vor fi cetățeni ai Federației Ruse"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin a anunțat într-un discurs oficial anexarea regiunilor din Ucraina.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va anunța, într-un discurs oficial, anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. La eveniment sunt prezenți mai mulți lideri din Rusia, inclusiv Nicolae Patrușev, cel despre care se spune că este succesorul lui Putin. Nelipsit de la eveniment este și Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Rusiei. Totodată, în sala imensă în care Kremlinul a organizat această ceremonie a putut fi văzut și Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor.

Prezent este și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, dar și alți miniștri de top.

Vladimir Putin trebuia să își înceapă discursul la ora 15:00, dar întârzie. În Piața Roșie, cea mai cunoscută piață din Moscova, au fost amplasate televizoare uriașe pentru ca toți rușii să audă anunțul lui Putin.

În tot aceste timp, Rusia-1, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei, transmite în direct evenimentul și relatează despre faptul că această zi "este una foarte importantă pentru Rusia și pentru întreaga omenire. Toți ochii sunt ațintiți în aceste momente pe țara noastră". 

În sală, toți invitații au fost rugați să închidă telefoanele. Ceremonia are loc în Sala Sf. Gheorghe, o sală situată în Marele Palat Kremlin. 

Discursul lui Vladimir Putin

"Cetățenii regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson au făcut o alegere de necontestat. Aderarea acestora la Federația Rusă înseamnă milioane de oameni. Sigur că acesta este dreptul lor de necontestat care este prevăzut în Constituție și înseamnă libertatea de exprimare a poporului. Au făcut o alegere istorică și și-au apărat dreptul lor (...) Soldații noștri și-au arătat curajul în Ucraina, sunt eroii Rusiei și le dedic acest moment de mare onoare. Alegerea locuitorilor din aceste patru regiuni este o legătură spirituală care a continuat în ciuda anilor în care aceste sentimente au fost reprimate.

Vorbim de durerea cetățenilor din aceste zone și vorbim despre alegerea pe care au făcut-o. Au trăit catastrofe naționale care au dus la ștergerea granițelor. Marea noastră patrie a trăit niște momente cumplite după căderea URSS. Mulți nu au înțeles ce s-a întâmplat, dar nu mai are importanță acest lucru pentru că trecutul nu se va întoarce, URSS-ul nu se va întoarce. Oamenii din aceste regiuni se consideră oameni din Rusia și și-au dorit să revină la adevărata lor patrie. Oamenii din aceste regiuni s-au confruntat în toți acești ani cu ura față de tot ceea ce înseamnă Rusia (...). Vreau să fim auziți. Acești cetățeni vor fi cetățeni ai Federației Ruse.

Ne dorim să revenim la masa negocierilor, să înceteze focul, însă nu vom ignora alegerea oamenilor din acele patru regiuni. Ei au făcut această alegere (...). Astăzi le redăm speranța acestor oameni. Sigur că trebuie să reparăm școli, spitale și vom lucra la puterea securității ca acei oameni să se simtă în siguranță (...) Mă adresez celor care merg la luptă în Ucraina, mamelor, soțiilor, să le spun pentru ce luptă aceștia. Luptăm pentru pace, pentru ca la noi să fie pace. Din 1991 distrugerea Rusiei a continuat, însă Rusia a renăscut și continuăm să ne lingem rănile și să ne luptăm mai departe pentru popor și pentru apărarea lui.

Vestul este gata să facă orice pentru a-și apăra sistemul care îi permite tot ceea ce se poate prin sistemul dolarului și să distrugă această sursă de bunăstare reprezentată de noi și iată de ce răspundem acestor provocări. Există încercări de a ne abate de la drumul nostru și de la dezvoltarea noastră. Este important ca țara noastră să lupte pentru liberate împotriva a ceea ce face SUA (...) Occidentul duce un război împotriva noastră. Este vorba despre un furt, ne amenință dezvoltarea economică, cultura și în general tot ceea ce înseamnă Rusia. Vreau să vă spun că nu e prima oară când se încearcă acest lucru. Se dorește distrugerea noastră, iar noi abia acum luptăm pentru țara noastră (...) Avertismentele noastre despre scuturile anti-rachetă au fost ignorate pentru că, de fapt, se dorește altceva. Rusia are propriul sistem de valori pe care îl vom apăra. Acum vestul hotărăște cine are dreptul la autodeterminare. De ce fac asta? Nu înțeleg să vă spun. Oamenii din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson și-au exprimat dreptul democratic de a alege. Ei nu respectă popoare întregi.

Discriminează, separă țările în țări de categoria 1 și categoria 2. Nu am înțeles niciodată această atitudine a lor. Liderii din vest impun valorile lor tuturor celorlalte țări (...) Nu au reușit să rupă Rusia, iată că ne-am revenit. Ne amintim aceste lucruri, iar oamenii din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson au votat pentru a reface unitatea noastră istorică. Occidentul spune că trăiește în libertate, dar, de fapt, lucrurile stau invers, nu există libertate. Vorbim de o putere nucleară, SUA fiind singura țară din lume care a folosit bomba nucleară (...) Politica distructivă din războaiele pe care le-au provocat au făcut ca milioane de oameni să migreze, fără să îi lase cu ceva. Acum spun că livrează cerealele din Ucraina. Unde le duc? Doar 5% merg în țările sărace, e un nou furt. SUA folsește această tragedie. Interesul lor este de a distruge piața europeană. Liderii europeni înțeleg acest lucru, dar preferă să slujească. Englezii însă au trecut la diversiune și au cauzat o explozie la Nord Stream. Cui îi este de folos acest lucru? Sigur că tot SUA. Dictatura SUA se bazează pe dreptul pumnului, oricum ai ambala-o, este vorba despre dictatura pumnului (...) 

Rusia înțelege responsabilitatea pe care o are în fața comunității internaționale și vrea să depășească acel moment, dar ei scuipă pe dreptul oamenilor, pe dreptate și libertate, alegându-le ei viitorul. Aș vrea să mă adresez tuturor cetățenilor țării. Dacă ne dorim ca să fim împreună aici în Rusia, ne dorim ca în școli copiii să fie obișnuiți cu un comportament nepotrivit, ca pe lângă femei și bărbați să avem un alt sex? Pentru noi este inacceptabil acest lucru, avem valori. Această negare permanentă a umanității, a tradițiilor este un satanism pur. Să ne amintim vorbele prorocului care spune că îi vom recunoaște. Deja îi recunoaștem (...) Astăzi luptăm pentru adevăr și dreptate, pentru ca dictatura să rămână în trecut. Și sunt sigur că poporul înțelege că politica este orientată exclusiv în acest sens. Este o luptă pentru poporul nostru. pentru marea Rusie istorică. Ne luptăm pentru generațiile noastre, copiii noștri, să îi apărăm împotriva ciudățeniilor, acestor schimbări care ne sunt băgate pe gât. Avem nevoie de consolidarea întregii societăți, iar asta e posibil prin suveranitate și unitate. "Dacă eu consider că Rusia este patria mea, eu gândesc rusește, vorbesc rusește, cânt rusește..... iar înflorirea Rusiei este bucuria mea", aceste cuvinte au fost respectate de multe generații. Această alegere o facem noi și au făcut-o oamenii din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson care și-au dorit să trăiască alături de patria lor, de Rusia, pentru că cu noi este adevărul", a declarat Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel