Ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin. Radu Tudor: Ceea ce vedem acum este transformarea Rusiei în Coreea de Nord 2 - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube Baku TV
Foto: Captură video Youtube Baku TV
Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat până în 2030.  

UPDATE 2:

Vasile Simileanu, colonel în rezervă, a comentat la Antena 3 CNN discursul lui Vladimir Putin, numindu-l "un discurs de propagandă". De cealaltă parte, analistul militar Radu Tudor a avertizat că "ceea ce face Putin acum în Ucraina ar vrea să facă și în alte țări".

"Nu putem avea încredere în ce spune Putin", a spus Vasile Simileanu.

"Trebuie să privim lucrurile cu maximă îngrijorare, cu avertizarea explicită din partea lui Putin că după 25 de ani de putere vrea să declanșeze un război cu Occidentul, vrea să atace state membre NATO, vrea să dezmembreze alianțe de securitate, vrea să încalce pe bandă rulantă toate tratatele pe care Rusia le-a semnat în ultimii 30 de ani. Ceea ce vedem acum este este transformarea Rusiei în Coreea de Nord 2 și din păcate lucrul acesta nu se va opri, se va amplifica.

O spun încă o dată, Rusia este cel mai mare pericol la adresa păcii și securității mondiale în momentul de față. Occidentul trebuie să privească cu foarte mare îngrijorare, trebuie să supraveghem 24 și 24 toate mișcările de trupe pe care Rusia le face în proximitatea frontierelor NATO, nu trebuie să fim luați prin surprindere, trebuie să întărim și mai mult flancul de est al NATO", a spus Radu Tudor, analist militar.

UPDATE 1:

Vladimir Putin a depus jurământul la Marele Palat al Kremlinului, iar apoi a făcut mai multe declarații. El a fost filmat din momentul în care a ieșit din biroul său până când a ajuns în sala în care are loc ceremonia de învestire, fiind întâmpinat cu aplauze de cei prezenți.

"Aș vrea să mulțumesc cetățenilor din toate regiunile Federației Ruse și oamenilor care nu dau înapoi de la operațiunea specială (războiul din Ucraina n.r) și luptă pentru patrie. Vă mulțumesc pentru susținere", a spus acesta.

"Sunt încrezător că vom trece cu demnitate peste această perioadă dificilă și vom deveni și mai puternici. Ne vom duce planurile până la capăt", a mai spus Putin.

"Rusia nu refuză dialogul cu țările occidentale, alegerea este a lor", a mai spus acesta. El a mai afirmat că "dialogul pe probleme de securitate și stabilitate strategică cu Occidentul este posibil, dar nu dintr-o poziție de forță, fără aroganță, îngâmfare și exclusivitate personală", ci doar în condiții de egalitate.

"Vom determina noi înșine soarta Rusiei", a mai spus Putin.

Putin și-a încheiat discursul cu cuvintele "împreună vom câștiga". După ceremonie, cântecul "Glorie" a fost cântat pe muzica compozitorului Mihail Glinka din scena finală a operei "Ivan Susanin", editată în 1836. 

Știrea inițială:

Ceremonia de învestire a președintelui rus Vladimir Putin are loc astăzi, 7 mai, începând cu ora 12:00. Dictatorul de la Kremlin va depune jurământul pentru a cincea oară. Putin "va jura să respecte și să protejeze drepturile și libertățile omului, să respecte Legea fundamentală a Federației Ruse, să protejeze suveranitatea și independența, securitatea și integritatea statului și, de asemenea, să servească cu credință oamenii", scrie news.ru. Un jurământ care sună bine, dar pe care Vladimir Putin nu prea l-a respectat în mandatele anterioare.

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a sosit la ceremonia de învestire a președintelui rus Vladimir Putin. Filmările prezentate de canalul Telegram „RT” îl arată pe vicepreședintele guvernului regional Adam Delimkhanov mergând cu el. Și oficialii guvernamentali au ajuns la Kremlin. 

Ceremonia de învestire este a cincea din cariera politică a lui Vladimir Putin. El va ocupa funcția de șef al statului până în 2030, după ce anterior modificase legea astfel încât acest lucru să îi fie permis. Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc în perioada 15-17 martie. Conform rezultatelor, Putin ar fi câștigat cu 87,28%, dar alegerile nu sunt considerate libere în Rusia de către majoritatea țărilor democratice. În plus, Ucraina a cerut țărilor din lumea liberă să nu recunoască aceste alegeri.

La eveniment este prezent și actorul de la Hollywood cu cetățenie rusă Steven Seagal. Mai multe filmări din presă îl arată pe artist stând pe covorul roșu al Marelui Palat al Kremlinului. E îmbrăcat într-un kimonou tradițional în stil aikido. Totodată la ceremonie sunt prezenți Șoigu, Medvedev, Patriarhul Kiril, dar și alți aliați de-ai lui Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel