Cercetătorul care, pe vremuri, era supranumit „omul cu predicția cutremurelor” atrage atenția: Oamenii să accepte aceaste măsuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
cutremur
cutremur
Oamenii nu vor să-și consolideze blocurile în caz de cutremur.

Cercetătorul științific Emil Sever Georgescu a vorbit despre acest subiect în cadrum unei dezbateri „45 de ani de la cutremurul din 1977 – Lecţii învăţate?” 

„Procesul de convingere al oamenilor este destul de complicat. Trebuie să facem cumva un front comun”, a spus cercetătorul științific Emil Sever Georgescu.

Specialistul a zis că este de nevoie de psihologi și sociologi pentru a le explica oamenilor că „deranjul făcut în casă”, odată cu consolidarea unui bloc pentru cutremur, este doar pentru a le salva viața.

În plus, a atras atenția asupra așa-zișilor specialiști care apar la televizor și spun că nu-s motive să ne îngrijorăm pentru că „următorul cutremur vine peste 50 de ani”, iar oamenii îi ascultă și nu fac o prioritate din acceptarea reabilitării blocului.

„Este mai bine să ai niște clădiri consolidate, cu o anumită bătaie de cap în apartament, decât să te adune cineva de sub dărâmături!”, a spus Emil Sever Georgescu.

„Pentru că am publicat niște sinteze despre cutremure, am fost numit omul cu predicția până m-am supărat și am rugat lumea să nu mai îmi spună așa pentru că nu am prezis niciun cutremur. Eu doar arătam ce spuneau unii în anii 1960-1970”, a mai zis Emil Sever Georgescu în cadrul dezbaterii „45 de ani de la cutremurul din 1977 – Lecţii învăţate?”.

Vedeți mai multe în dezbaterea postată mai jos.

Academia Oamenilor de Știință din  România împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului-Măgurele a organizat pe data de 3 martie 2022 dezbaterea online: „45 de ani de la cutremurul din 1977 – Lecţii învăţate?”

 

La 45 de ani de la tragicul eveniment, a fost o largă dezbatere despre contextul și lecţiile furnizate în domeniul seismologiei și ingineriei seismice. Cu acest prilej, a fost lansat și mini-documentarul „Cutremurul vrâncean din 4 martie 1977”, precum și aplicaţia „Riscul seismic al Bucureștiului”.

VEZI ȘI: Blocuri periculoase. Dr. Ing. Lucian Melinceanu spune cum și-a convins un prieten să renunțe la cumpărarea unui apartament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel