CEO-ul TikTok spune că interzicerea aplicației în America ar "scoate miliarde de dolari din buzunarele creatorilor"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Directorul executiv al TikTok a declarat că o interzicere a platformei în SUA "ar scoate miliarde de dolari din buzunarele creatorilor și ale micilor afaceri".  

Shou Zi Chew, despre care o sursă a declarat că se află în vizită la Washington DC în această săptămână, a adăugat că firma își va exercita drepturile legale pentru a împiedica o interdicție după ce un proiect de lege a fost adoptat în Camera Reprezentanților.

Reprezentanții au votat miercuri cu o majoritate covârșitoare pentru a acorda proprietarului chinez al TikTok, ByteDance, aproximativ șase luni pentru a ceda activele din SUA ale aplicației, în caz contrar riscând o interdicție.

Proiectul de lege a trecut cu 352-65 într-un vot bipartizan, dar se confruntă cu o cale mai incertă în Senat, unde unii sunt în favoarea unei abordări diferite pentru reglementarea aplicațiilor deținute de străini care ridică probleme de securitate.

Președintele Joe Biden a indicat că va semna legea dacă aceasta va trece de ambele camere.

Atât FBI, cât și Comisia Federală pentru Comunicații au avertizat că TikTok ar putea partaja datele utilizatorilor către China

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a întrebat marți: "Vrem ca TikTok, ca platformă, să fie deținută de o companie americană sau de China? Vrem ca datele de la TikTok - date ale copiilor, date ale adulților - să rămână aici, în America, sau să plece în China?".

Donald Trump a declarat că s-ar opune unei interdicții pentru că ar ajuta platforma rivală de socializare Facebook.

Trump a emis anterior, apoi a anulat, o acțiune executivă în timpul președinției sale, menită să interzică TikTok și o altă aplicație chineză populară, WeChat.

Atât FBI, cât și Comisia Federală pentru Comunicații au avertizat că ByteDance, proprietarul TikTok, ar putea partaja datele utilizatorilor, cum ar fi istoricul de navigare, locația și identificatorii biometrici, cu guvernul autoritar din China.

TikTok susține că nu a făcut niciodată acest lucru și că nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere.

Ministerul de Externe al Chinei a criticat legislația, susținând că "deși SUA nu a găsit niciodată dovezi că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a SUA, nu a încetat niciodată să urmărească TikTok", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel