Centrul Vechi. Gabriela Firea: Sunt vizate 50 de străzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gabriela Firea, primarul Capitalei, anunţă extinderea Centrului Vechi.

Centrul Vechi, una dintre principalele atracţii pentru turişti - inclusiv pentru cei din străinătate - dar şi pentru bucureşteni, se extinde. Anunţul a fost făcut de către Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. 

"Nu există turist care să vină în Capitala României fără să viziteze Centrul Vechi, o zonă simbol care a devenit un adevărat punct de atracţie pe harta Bucureştiului. De aceea, am decis ca Centrul Vechi să fie extins cu încă 50 de străzi, până în cartierul evreiesc. În prezent lucrăm la un studiu de fezabilitate, astfel încât să putem extinde întreaga activitate de alimentaţie publică, de terase, cafele şi cluburi pe încă 50 de străzi. Extinderea acestei zone reprezintă de fapt o componentă a programului de reabilitare şi consolidare a monumentelor istorice şi de protejare a patrimoniului Capitalei României", afirmă Gabriela Firea.

[citeste si]

Autorizarea teraselor - simplificată

Gabriela Firea vine cu o veste bună şi pentru cei care vor să deschidă terase sezoniere.

"Primaria Municipiului Bucureşti va lua măsuri pentru simplificarea, în limitele legii, a procedurii de eliberare a avizelor pentru amplasarea teraselor sezoniere, în special în zona centrală a Capitalei, care intră în responsabilitea Municipalităţii. Este vorba despre alte zone centrale din Capitală, situate în afara Centrului Istoric - spaţiu consacrat deja teraselor şi restaurantelor.

Concret, pentru zonele administrate de Primăria Municipiului Bucuresti, adica zonele centrale, protejate, voi solicita Direcţiei de Urbanism să scurteze termenul de emitere a avizelor de funcţionare a teraselor sezoniere de la 30 de zile la 15 zile, iar specialiştii Primăriei să ofere consultanţă privind întocmirea dosarelor cu documentaţiile necesare, astfel încât oamenii de afaceri să-şi poată obţine avizele de amplasare, autorizaţiile şi avize de funcţionare în termen cât mai scurt" a explicat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel