Celine Dion îşi amână concertele din Europa. Boala autoimună de care suferă artista
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Instagram Celine Dion
Foto: Instagram Celine Dion
Cântăreaţa canadiană Celine Dion a anunţat vineri că îşi amână pentru 2023 toate concertele programate în acest an în secţiunea europeană a turneului său mondial 'Courage World Tour' din cauza unei probleme de sănătate, informează AFP.

'Mă simt puţin mai bine... dar încă mi se întâmplă să am spasme', a explicat vedeta muzicii pop într-un comunicat publicat în Franţa de administratorii sălii de spectacole Paris La Défense Arena.

'Îmi pare atât de rău că trebuie să schimb încă o dată datele turneului meu din Europa; prima dată s-a întâmplat din cauza pandemiei, acum din cauza sănătăţii mele', a precizat cântăreaţa canadiană, în vârstă de 54 de ani.

'Pentru a fi pe scenă, trebuie să mă aflu în cea mai bună formă fizică a mea. Şi, ca să fiu sinceră, abia aştept asta, dar nu sunt deocamdată complet pregătită. Fac tot ce ţine de mine pentru a reveni 100% şi să urc din nou pe scenă, pentru că meritaţi acest lucru', a continuat artista pop.

Celine Dion a susţinut primele 52 de spectacole din cadrul acestui turneu mondial, înainte de debutul pandemiei de coronavirus în primele luni ale anului 2020. Supervedeta canadiană a anunţat apoi, în ianuarie 2022, că a decis să anuleze secţiunea nord-americană a turneului său din cauza unor probleme de sănătate. 

Citește și - Degenerescență musculară, boala de care suferă Celine Dion

Amintim faptul că în luna noiembrie 2021 Celine Dion a avut grave probleme de sănătate, iar vestea a fost dată chiar de către echipa ei.

"Céline se confruntă cu spasme musculare persistente și severe care o împiedică să concerteze. Echipa ei medicală continuă să o supravegheze și să o trateze. Simptomele cu care se confruntă o împiedică să participe la repetițiile pentru noul show", a anunțat echipa lui Celine Dion, la vremea respectivă.

O rudă a artistei, anunț dur

După ce sora artistei a negat problemele sale de sănătate, o altă rudă a făcut declarații dure. "Nu poate merge. Suferă de dureri ale gambelor și ale picioarelor care o paralizează. Este foarte slăbită și a slăbit mult. O boală care ar putea necesita o convalescență îndelungată, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ar putea fi necesar să se oprească pentru câteva luni, sau chiar un an. Pentru că simptomele sale sunt mai îngrijorătoare decât era prevăzut", a declarat recent unul din membrii familiei artistei, pentru revista "Here".

Celine Dion, DIAGNOSTIC

Celebra cântăreață Céline Dion a ajuns să cântărească în noiembrie 2021 numai 40 de kilograme. Vedeta în vârstă de 50 de ani a ajuns să arate îngrijorător și sunt mari temeri privitoare la starea sa de sănătate.

Artista suferă de degenerescență musculară, o afecțiună rară ereditară, caracterizată prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului. E paralizată de crize de durere și tetanie (n.r sindrom caracterizat prin contracția mușchilor și înțepenirea membrelor), slăbește văzând cu ochii.

Ce este degenerescență musculară 

De origine genetică, această afecțiune poate apărea în orice moment al vieții, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin dificultatea progresivă și apoi absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.

Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel