Data publicării:

Celine Dion, din ce în ce mai rău. Nu-și mai poate controla mișcările

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Celine Dion suferă de o boală neurologică rară. / Foto: captură video Instagram
Celine Dion suferă de o boală neurologică rară. / Foto: captură video Instagram
Celine Dion a renunțat la muzică anul trecut din cauza diagnosticului crunt pe care l-a primit: sindromul „persoanei înțepenite”. Din păcate, starea ei se înrăutățește pe zi ce trece.

Sindromul "persoanei înțepenite" reprezintă o afecțiune neurologică rară, afectând capacitatea unei celebrități de a se mișca și a cânta. Sora sa, Claudette Dion, furnizează informații periodice cu privire la progresul sau regresul bolii de care suferă Céline Dion. În ultimele zile, Claudette a comunicat că vedeta a experimentat o pierdere a controlului asupra mușchilor săi, evidențiind o evoluție preocupantă a acestei afecțiuni.

„Unii și-au pierdut speranța pentru că este o boală despre care se știe foarte puțin”, a dezvăluit Claudette, de 75 de ani pentru 7 Jours. „Dacă ați ști câte telefoane primim care ne întreabă despre Céline… Oamenii ne spun că o iubesc și că se roagă pentru ea. Primește multe mesaje, cadouri și cruci sfințite. Muncește din greu, dar nu are control asupra mușchilor săi. Ceea ce mă întristează pe mine cel mai mult e că ea era atât de disciplinată în privința programului său medical…”, a continuat Claudette să povestească în interviul dat pentru publicația amintită.

Diagnosticată cu sindromul Moersch-Woltman

Această afecțiune, cunoscută și sub denumirea de sindrom Moersch-Woltman, reprezintă o tulburare neurologică asociată unei boli autoimune, determinând rigiditate și o sensibilitate extremă la zgomote, atingeri și stres emoțional în întregul corp.

Céline Dion a făcut public diagnosticul în decembrie 2022, când a fost nevoită să-și anuleze concerte pe care le amânase deja din cauza pandemiei de COVID-19. În mai 2023 artista a comunicat că renunță la întreaga serie de concerte din cadrul turneului său mondial din cauza problemelor de sănătate.

Sora sa mai în vârstă a dezvăluit că speranța întregii familii este ca, la un moment dat, Céline să revină pe scenă, dar acest lucru rămâne incert. "Corzile vocale sunt, de asemenea, niște mușchi, iar inima este, de asemenea, un mușchi. Aceasta este o realitate care mă impresionează. Din cauza caracterului extrem de rar al bolii, afectând doar o persoană dintr-un milion, există multe necunoscute, iar cercetarea în acest domeniu este încă insuficientă", a adăugat Claudette.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel