Celebrul târg de Crăciun din Munchen, anulat. ”Situația dramatică nu lasă loc alegerii”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Primarul din Munchen a anunțat că anulează faimosul târg de Crăciun din acest an și a motivat că ” situația dramatică” privind pandemia de coronavirus ”nu lasă loc alegerii”.

Christkindlmarkt, faimosul târg de Crăciun din Munchen, a fost anulat. Anunțul a fost făcut de primarul Dieter Reiter, care a spus că situația dramatică din spitale și creșterea infectărilor nu i-au dat o altă opțiune, scrie Mediafax. 

Dieter Reiter a dat „vestea amară”, spunând că situația dramatică din spitale și creșterea infectărilor nu i-au dat o altă opțiune.

„Din păcate, târgul de Crăciun din Munchen nu poate avea loc în acest an. Ar reprezenta o creștere nejustificată a riscului de infecție și, de asemenea, un semnal greșit. Mai ales pentru toți angajații din spitalele noastre care lucrează la limita capacității. Trebuie să evităm, pe cât posibil, adunările”, afirmă primarul, conform muenchen.de.

Cine a recomandat anularea târgului

Recomandarea anulării târgului de Crăciun a venit din partea autorităților sanitare: „cei implicați în lupta împotriva pandemiei din toate spitalele din Munchen s-au pronunțat împotriva organizării târgului și au tras un semnal de alarmă asupra situației catastrofale din spitale”.

„Desigur, Chistkindlmarkt ar fi fost un semnal de normalitate înainte de Crăciun, dar, din păcate, în ciuda posibilității de vaccinare, suntem departe de această normalitate, inclusiv pentru că încă nu s-au vaccinat suficiente persoane. Protejarea sănătății oamenilor și sprijinul pentru cei care lucrează în spitale au prioritate maximă. Unii ar putea obiecta că târgul se desfășura în aer liber, este adevărat, dar Chistkindlmarkt nu poate fi îngrădit, iar numărul de invitați și respectarea regulii 2G ar fi imposibil de controlat”, a adăugat primarul.

Christkindlmarkt ar fi trebuit să înceapă pe 22 noiembrie și să dureze până pe 24 decembrie.

Târguri faimoase de Crăciun în Europa

Iată o listă a celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, dar şi restricţiile care se aplică în aceste state în contextul pandemiei. 

1. Strasbourg, Franţa 

Strasbourg nu este renumit doar pentru faptul că găzduieşte sediul Parlamentului European, ci şi pentru că este "capitala Crăciunului". An de an, în piaţa Kleber din centrul oraşului se aprind luminiţele de Crăciun, se deschid tarabele pline de îmbrăcăminte, decoraţiuni şi produse locale şi internaţionale. Târgul de Crăciun din Strasbourg va avea, anul acesta, ediţia cu numărul 451, după ce în 2020 a fost anulat din cauza restricţiilor pandemice. Acesta se deschide pe 26 noiembrie şi va dura până pe 26 decembrie. Masca va fi obligatorie la târg, dar nu şi certificatul verde, scrie Agerpres.  

CITEȘTE LISTA COMPLETĂ AICI: Târguri de Crăciun din Europa, cele mai frumoase patru destinaţii pe care să nu le ratezi. Condițiile de călătorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel