Urmărește emisiunea live
Celebrul club "Hell's Angels", interzis în Olanda. Cum au motivat judecătorii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Clubul de motociclişti Hell's Angels, interzis în Olanda
Clubul de motociclişti Hell's Angels, interzis în Olanda
Justiţia olandeză a interzis miercuri celebrul club de motociclişti Hells Angeles şi a ordonat închiderea tuturor filialelor sale din Olanda, considerând că această organizaţie reprezintă o ameninţare publică, scrie romaniatv.net. 

Interdicţia de pe întregul teritoriu naţional al Olandei reprezintă "o premieră mondială", potrivit postului public de radioteleviziune olandez (NOS). "Organizaţia Hells este un pericol pentru ordinea publică", a decis Tribunalul din Utrecht, un oraş aflat în centrul Olandei. Clubul Hells Angels, ai cărui membri sunt renumiţi pentru motocicletele lor Harley Davidson şi ţinutele lor vestimentare din piele, a fost înfiinţat în Statele Unite în 1948. Organizaţia deţine filiale în aproximativ 50 de ţări.

Organizaţia se consideră ea însăşi "un club în afara legii", au declarat magistraţii olandezi, subliniind că membrii clubului fac parte dintr-o organizaţie care "încalcă ordinea publică" şi că interzicerea sa "este necesară pentru a proteja societatea".

"Este un club în care domneşte o cultură a ilegalităţii şi în care autoritatea guvernului este eludată", au declarat judecătorii olandezi, care au evocat şi "violenţa gravă" a faptelor care sunt reproşate membrilor Hells Angels.

Tribunalul a făcut referire la o serie de incidente în care au fost implicaţi mai mulţi membri ai Hells Angeles, aflaţi adeseori în conflict cu grupări rivale.

Clubul de motociclişti a fost implicat în 2016 într-o uriaşă bătaie ce a avut loc în restaurantul unui hotel din Rotterdam cu membrii unei grupări rivale. În timpul acelei altercaţii, au fost trase focuri de armă. O cafenea frecventată de o bandă rivală, Bandidos, a fost incendiată în 2015 în oraşul Kerkrade din sudul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel