Cele mai vechi unelte din piatră, găsite în Kenya. Descoperirea care schimbă toate teoriile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O descoperire istorică a fost făcută în Kenya.

Cercetătorii au descoperit în Kenya cele mai vechi unelte din piatră găsite vreodată, care ar fi fost cioplite şi folosite de strămoşii noştri cu 700.000 de ani mai devreme decât se credea până acum.

Uneltele au fost folosite în urmă cu 3,3 milioane de ani, cel mai probabil în timpul în care "Lucy" femeia de Australopithecus trăia, scrie National Monitor. Dacă rezultatele analizelor făcute de cercetători vor susţine această teorie, atunci am putea demonstra că uneltele erau fabricate şi folosite mult înainte de apariţia omului modern şi chiar a speciei Homo.

Cele mai vechi unelte au fost descoperite anterior în Etiopia şi datau din urmă cu 2,6 milioane de ani.

În 2010, cercetătorii au anunţat că pe oasele unor animale vechi de 3,4 milioane de ani au găsit nişte urme de tăieturi. Ei sugerau atunci că Australopithecus folosea unelte, iar această teorie a creat rapid controverse în rândul oamenilor de ştiinţă.

Citește și: Diversitatea primilor oameni, subestimată. Teorie revoluţionară în antropologie

Acum, se pare că acele unelte au fost descoperite în apropierea Lacului Turkana din Kenya.

Cercetătorii căutau dovezi ale existenţei controversatului strămoş al oamenilor numit Kenyanthropus atunci când au găsit uneltele din piatră.

Echipa a descoperit rapid şi alte unelte ajungând la 20 de piese distincte care pot fi datate individual şi alte 130 de artefacte care nu pot fi datate individual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel