Cele mai vechi amprente, descoperite în China
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
FOTO: IFL Science
FOTO: IFL Science
Amprentele unor animale care au trăit în urmă cu 541 milioane de ani au fost descoperite în China, ceea ce le face, potrivit unui studiu, cele mai vechi de pe planetă. 

Cercetătorii nu ştiu cărui animal, de mici dimensiuni, i-au aparţinut aceste amprente, între care există un spaţiu de doar câţiva milimetri, şi care seamănă cu două rânduri de găuri mici. "Acestea sunt cele mai vechi amprente fosilizate descoperite vreodată", indică studiul, publicat în revista americană Science Advances. Amprentele au fost descoperite în defileele fluviului Yangtze, în sudul Chinei. "Rocile care le conţin au fost datate ca având o vechime de 551- 541 milioane de ani", a declarat cercetătorul Chen Zhe de la Academia chineză de ştiinţe. Anterior, cele mai vechi amprente descoperite aveau o vechime situată între 530 şi 540 milioane de ani.

Un strămoș al artropodelor

Din păcate, creatura căreia i-au aparţinut nu a putut fi identificată deorece nu a murit în proximitatea locului în care şi-a lăsat amprentele şi nici nu a fost descoperită vreo fosilă căreia i-ar fi putut aparţine. Singurul lucru pe care ni-l putem imagina este că aceasta era 'bilateral simetrică', potrivit lui Zhe Chen. "Poate că este vorba de un strămoş de artropodelor sau al tetrapodelor", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel