Cele mai vândute cărți ale anului 2017
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Lucian Boia
Lucian Boia
Cele mai importante edituri din România au anunțat cele mai bine vândute titluri ale anului 2017. De la cărţi de istorie, ficțiune, dezvoltare personală până la cărți de gătit, reprezentanții editurilor spun că anul trecut a fost unul bun pentru toate genurile literare.  

Humanitas şi Humanitas Fiction au atins tiraje impresionante în 2017.  La fel ca în 2016, Lucian Boia a fost cel mai bine vândut autor. „În jurul Marii Uniri de la 1918", de Lucian Boia a atins numărul de 15.000 de exemplare. Pe locul secund s-a clasat „Despre inimă şi alte eseuri", de Andrei Pleşu, cu 14.000 de exemplare, iar pe locul al treilea, „Nebunia de a gândi cu mintea ta", de Gabriel Liiceanu, cu 13.000 de exemplare. La Humanitas Fiction, în topul vânzărilor și al tirajelor se găsesc „Aviatorul", de Evgheni Vodolazkin, cu 14.000 de exemplare, „Ce se întâmplă în iubire", de Alain de Botton, cu 10.500 de exemplare și „Casa de lângă lac", de Kate Morton, cu 9.500 de exemplare.

La Polirom, „Sapiens: scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harar ocupă prima poziție a topului, fiind vândută în peste 20.000 de exemplare. Volumul, apreciat chiar de către fostul președinte american Barack Obama, explică evoluția speciei umane. „Sapiens" îmbină istoria şi ştiinţa pentru a pune în discuţie tot ce ştim despre noi înşine, ne arată cum ne-am unit ca să construim oraşe, regate şi imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi şi în cărţi, dar şi cum am devenit sclavii birocraţiei, ai consumerismului şi ai căutării fericirii. Publicată iniţial în Israel în 2011, „Sapiens" a devenit rapid bestseller internaţional, fiind tradusă în peste patruzeci de limbi. Topul este completat de „Femeia cu Părul Roşu", de Orhan Pamuk și „Arsă de vie", de Souad şi Marie-Thérèse Cuny.

În topul vânzărilor în 2017 la Curtea Veche Publishing se află o carte de bucate: „Jamila Cuisine. Cele mai iubite reţete", volumul 1, de Geanina Staicu Avram, urmată de „Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-i arăţi partenerului că eşti implicat trup şi suflet în relaţie", de Gary Chapman și  „Spovedania unui preot ateu", de Ion Aion.

Din păcate, cel mai recent studiu Eurostat arată ca românii rămân pe ultimul loc în Europa la consumul de carte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel