Data publicării:

Cele mai sigure locuri din clădiri în timpul atacurilor Hamas. Unde sunt nevoiți să se ascundă israelienii când teroriștii trag cu rachete

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Iulia Teodorescu Burkman, o româncă ce lucrează la un hotel din Tel Aviv, a spus unde se refugiază oamenii atunci când Hamas lansează rachete asupra orașelor din Israel.

Iulia Teodorescu Burkman, o româncă stabilită în Israel, care lucrează la un hotel din Tel Aviv, a explicat ce sunt nevoiți să facă refugiații israelieni care au fost relocați în Tel Aviv atunci când orașele sunt bombardate de teroriștii Hamas.

„La noi la hotel, etajul -1, subsolul, este adăpost anti-bombă. În fiecare zi, de câteva ori, toată lumea fuge de sirene“, a spus Iulia Teodorescu Burkman.

„De la ultimul etaj până la adăpost durează ceva“, a adăugat Val Vâlcu.

„Durează, însă casa scării este un loc sigur. Nu este la fel de sigur ca și adăpostul de la subsol, dar fiind în centrul clădirii, acolo ești cel mai protejat. În plus, nu toată lumea ajunge la subsol. Cei de la etajele de sus trebuie să se adăpostească în casa scării.

La fel și în cazul clădirilor rezidențiale. Cele vechi nu au adăposturi și lumea se refugiază în casa scării. La cele noi însă, fiecare apartament are o cameră specială care e considerată adăpost.

Majoritatea persoanelor de la noi de la hotel sunt persoane cu dizabilități, copii și adulți în scaune cu rotile, vârstnici care, la ei în oraș, de unde sunt, nu au cameră de adăpost și posibilitatea fizică de a se proteja. Ăsta e unul din criteriile luate în considerare atunci când guvernul îi trimite la hoteluri“, a mai spus românca.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Refugiații despre care nu se vorbește. Paradoxul cu cetățenii din Gaza și atitudinea țărilor arabe / video

„Ați găzduit persoane care au venit din zona atacată pe 7 octombrie?“, a întrebat Val Vâlcu.

„La noi în hotel, nu. La noi sunt din orașe apropiate de Gaza, dar nu din kibuțurile afectate în mod direct. Persoanele care au suferit în urma masacrului de pe 7 octombrie sunt în alte hoteluri, nu la noi. Israelul e o țară mică, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Nu există o persoană care să nu cunoască pe cineva afectat direct.

Eu cunosc o persoană a cărei verișoară a fost ucisă cu sânge rece la festivalul de muzică. De asemenea, prietenii cumnatului meu au rămas fără casă într-unul din kibuțuri. Sunt multe astfel de cazuri“, a mai spus Iulia Teodorescu Burkman.

CITEȘTE ȘI       -        EXCLUSIV  Iulia Teodorescu Burkman, româncă din Israel: Am putea să ștergem Gaza de pe fața Pământului, dar noi vrem altceva / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel