Data actualizării:
Data publicării:

Cele mai sănătoase cărnuri din lume. Surpriza de pe primul loc

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Oamenii sunt din ce în ce mai atenți la calitate și sănătate atunci când mănâncă carne. Dar care carne este cea mai sănătoasă? 

În timp ce carnea este considerată orice altceva decât sănătoasă în majoritatea ghidurilor nutriționale, Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă totuși ca produsele de origine animală să fie încă parte dintr-o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, este esențial să păstrezi cantitatea cât mai mică posibil, potrivit Heidelberg24.

Cea mai sănătoasă carne din lume

Nu orice friptură este o alegere bună pentru sănătatea ta! Dar ce determină care carne este mai sănătoasă decât cealaltă? În primul rând, o foarte mare importanță o are conținutul de grăsime. Carnea slabă precum puiul sau curcanul sunt cu adevărat ușoare și, prin urmare, sunt adesea prima alegere pentru o dietă sănătoasă. Dar grăsimea nu este singurul factor. Și nutrienții joacă un rol extrem de important, potrivit aceleiași surse. 

Fierul, zincul și vitaminele B se găsesc în carnea roșie, care este, de asemenea, legată de cancer și boli cronice. Tipul de hrănire a animalelor joacă, de asemenea, un rol important. Carnea de la bovine hrănite cu iarbă conține semnificativ mai mulți acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă, decât omologii lor hrăniți cu cereale. 

Ce fel de carne este cea mai sănătoasă?

Dar cu toate acestea, trebuie să ai în vedere următoarele informații: Care carne este cea mai sănătoasă? Majoritatea experților în nutriție susțin că păsările de curte se află în fruntea listei! Nu numai că această carne are un conținut scăzut de grăsimi, dar conține și multe proteine ​​valoroase. Pieptul de pui este deosebit de slab și bogat în proteine, în timp ce carnea de curcan conține, de asemenea, mulți dintre nutrienții importanți, fier, potasiu, zinc și vitaminele B.

Pe locul doi vă așteaptă o mică surpriză: carnea de vânat. Animalul nu a fost hrănit cu antibiotice, iar carnea este săracă în grăsimi și bogată în acizi grași omega-3 nesaturați. Vânatul sălbatic este, de asemenea, considerat relativ sănătos - dar cu o avertizare: riscul de apariție a metalelor grele, reziduurilor de pesticide, boli și paraziți este mai mare la carnea sălbatică decât la cea din agricultura industrială.

Cele mai sănătoase tipuri de carne:

Locul 1: Carne de păsări de curte

Locul 2: Vânat

Locul 3: Carne de vită

Locul 4: Carne de miel

Carnea de pui vs. carnea de vită

Carnea de vită are scoruri foarte bune la nutirenții de fier și zinc. Cu toate acestea, carnea albă și, prin urmare, puiul este în fruntea clasamentului de cu privire la cea mai sănătoasă carne. Organizația Mondială a Sănătății a clasificat carnea roșie precum carnea de vită drept cancerigenă. Vitele europene sunt în special legate de cancerul de colon.

Cu toate acestea, ceea ce se încadrează în carnea roșie este parțial controversat, așa cum critică revista de știință „Spektrum”. În timp ce unii se feresc să includă carnea de porc, aceasta este de obicei considerată carne roșie.

Carnea de porc vs. carnea de vită

Ambele sunt extrem de populare, mai ales în bucătăria germană. Carnea de porc are adesea reputația de a fi carnea „grasă”, dar bucățile slabe precum mușchiul pot fi o alegere sănătoasă. Carnea de vită, pe de altă parte, are scoruri mai bune la nutrienți, cum ar fi fierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel