Cele mai pufoase gogoși pe care le-ai mâncat vreodată! Pregătește-le și tu
Gogoșile după această rețetă se fac foarte ușor și rapid.
Dacă îți plac gogoșile, acesta este momentul să înveți cum să le prepari. Gogoșile, făcute după această rețetă, vor fi extrem de moi și delicioase. Pentru a le găti trebuie doar să le prăjești, iar apoi le poți savura, alături de o ceașcă de ceai dulce.
Ingredientele pentru aluat:
3 grame drojdie instant,
300 grame de făină,
28 grame de unt nesărat,
3 grame sare,
38 grame de zahăr.
205 grame de lapte,
ulei de semințe de floarea soarelui - pentru prăjit
zahăr pudră - pentru decor.
Metoda de preparare
Într-un castron mare, se pun laptele, zahărul, drojdia. Începe să amesteci bine folosind o spatulă. Apoi, adaugă făina și sarea și amestecă bine cu spatula. Ulterior, se frământă cu mâinile, până obții un aluat ferm.
Dulceață de roșii pentru iarnă: este dulce, picantă și incredibil de aromată
Lasă aluatul să se odihnească, timp de 20 de minute. După ce timpul a expirat, mută aluatul pe blatul de de lucru, întinde-l ușor cu mâinile și integrează untul moale, frământând bine.
Formează din aluat o sferă netedă și pune-o înapoi în vas. Aluatul se acoperă și se lasă să crească 60 de minute.
După 1 oră, aluatul se mută pe blatul de lucru, se frământă și se împarte în 12 bucăți.
Varză murată cu ardei dulce: este crocantă și poate fi consumată după 20 de minute
Îți mai rămâne doar aplatizezi ușor fiecare sferă de aluat. Viitoarele gogoși se prăjesc în ulei încins, la foc mediu, pe ambele părți.
Când gogoșile sunt complet aurii, transferă-le pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă. Cât sunt încă fierbinți, trece-le, pe rând, printr-o farfurie plină cu zahăr pudră. Poftă bună!
BONUS. Chec cu mere, la cană. Un desert bestial, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
Vă este poftă de ceva duce, dar nu aveți timp să stați în bucătărie? Nimic mai simplu. Puteți face un chec cu mere, cu doar 160 de calorii.
Acest desert este perfect pentru a fi savurat ca o gustare sau la micul dejun. Va fi apreciat și de adulți, și de copii. În plus, veți pregătiți un desert delicios fără să murdăriți prea multe vase.
Ingrediente:
45 ml de lapte,
30 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu aceeași cantitate de zahăr alb sau cu 15 grame de stevia),
30 grame de făină,
5 grame de scorțișoară măcinată,
1 măr,
o jumătate de ou,
praf de copt.
Modul de preparare
Mărul spălat se curăță și se taie cuburi. Într-un bol se pune un ou, care se bate cu zahărul sau stevia. Cele două ingrediente se amestecă bine. Adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați din nou.
Adăugați mărul tăiat cubulețe și scorțișoara. Se amestecă bine cu o lingură, pentru a încorpora și aceste ingrediente.
Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei
Compoziția se toarnă într-o cană, unsă cu puțin ulei și se dă, timp de câteva minute, la cuptorul cu microunde, la putere maximă. Înainte de a vă bucura de acest desert, lăsați-l să se răcească câteva minute.
Dacă doriți o variantă mai delicioasă a checului cu mere la cană, puteți adăuga câteva bucățele de ciocolată neagră. Când desertul s-a răcit, presărați-l cu puțin zahăr glazurat. Poftă bună!
BONUS. Tartă cu pere, mere, miere și nuci. Rețeta pentru o zi de toamnă
Sezonul perelor a început, așa că ar trebui să profitați la maximum de aceste fructe.
Iată rețeta unei tarte cu pere, mere, miere și nuci.
Ingrediente:
pere - 3 bucăți,
mere - 3 bucăți,
nuci - 100 grame,
unt - 150 grame,
miere - 60 grame,
făină - 250 grame,
zahăr - 150 grame,
praf de sare.
Rețeta pas cu pas
Pentru această tartă, puteți lua orice nuci sau amestecul lor. Se rade untul bine răcit. Adăugați zahărul, sarea și făina. Se frământă cu mâinile până la starea de firimituri. Acest lucru trebuie făcut rapid pentru ca untul să nu aibă timp să se topească de la căldura mâinilor.
Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare
Luați 4 linguri de firimiturile obținute și puneți-le în congelator. Restul se pun într-o formă detașabilă cu diametrul de 26 cm. Cu un pahar, apăsați firimiturile, pentru a forma baza tartei și laturile de aproximativ 2 cm înălțime. Puneți forma la frigider.
Încingeți cuptorul la 200°. Tăiați perele și merele în jumătate, îndepărtați-le miezul. Tăiați fructele în felii de 2-3 mm grosime. Prăjiți nucile într-o tigaie uscată și tăiați-le grosier cu un cuțit.
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii
Scoateți forma cu aluatul răcit din frigider și adăugați jumătate din nuci. Întindeți alternativ perele și merele peste nuci ca un evantai. Acoperiți perele și merele cu nucile rămase și stropiți-le cu miere. Scoateți pesmetul din congelator și presărați-l peste fructe.
Coaceți tarta în cuptor timp de 30 de minute la 200°. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News