Cele mai periculoase locuri de pe Pământ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Există multe locuri de pe planeta noastră care sunt extrem de periculoase de vizitat, din numeroase motive.

În orice caz, evitați absolut aceste cinci locuri care urmează, deoarece sunt considerate cele mai periculoase de pe Pământ.

Snake Island, Brazilia

Cunoscută oficial CaIlha de Queimada Grande, Snake Island este situată în largul coastei orașului São Paulo, Brazilia.
Renumită pentru prezența foarte mare a șerpilor, insula este singurul loc din lume în care trăiește temuta viperă aurie cu vârf de lance, scrie Best5.

Veninul acestui șarpe este atât de puternic încât topește carnea umană. Nu e de mirare că guvernul brazilian a interzis vizitatorii aici.

Oymyakon, Rusia

Situat în inima Siberiei, la mii de kilometri est de Moscova, satul rusesc Oymyakon are cea mai scăzută temperatură înregistrată pentru orice loc locuit permanent: -71,2°C. Satul, unul dintre cele mai reci locuri din lume, găzduiește în jur de 500 de oameni. Din cauza frigului, în acest sat nici măcar telefoanele mobile nu funcționează.

Lacul Natron, Tanzania

Situat la baza unui munte în Riftul Gregory din Tanzania, Lacul Natron este, fără îndoială, una dintre cele mai mortale întinderi de apă din lume.
Apa este suprasaturată cu sare, poate atinge temperaturi de până la 60°C  și are un pH între 9 și 10,5.
Este atât de coroziv încât poate calcifia cadavrele și poate arde pielea și ochii oamenilor și a animalelor neadaptate la aceste condiții de mediu.

Manaus, Brazilia

Cu o populație de 2 milioane,Manausnu are o rată a criminalității la fel de mare ca alte metropole braziliene, dar există un alt motiv pentru care acest oraș se află pe listă. Situat în mijlocul pădurii tropicale amazoniene,Manausse află pe malul râului Amazon, care găzduiește numeroase creaturi periculoase.
O baie sau o plimbare pe râu înseamnă să împarți apa cu piranha, anaconde, anghile electrice și alte animale mortale.

Triunghiul Bermudelor, Atlanticul de Nord


Una dintre cele mai de temut zone din lume,Triunghiul Bermudelor este o întindere vag definită a Oceanului Atlantic, situată între Puerto Rico, Florida și Bermuda.
Timp de zeci de ani, zona a fost asociată cu o serie de presupuse dispariții misterioase care au fost atribuite tuturor posibilelor cauze, de la forța magnetică, la extratereștri. Deși majoritatea acestor cazuri au fost explicate rațional, unele rămân neexplicate.

North Sentinel Island


Este una dintre Insulele Andaman care aparține politic Indiei. Insula este cunoscută pentru plajele sale pitorești, curate și natura frumoasă... dar nativii sunt extrem de ostili și violenți față de străini. Ei refuză orice contact cu alte persoane și se știe cu siguranță că au ucis chiar mai mulți intruși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel