Cele mai murdare zone din supermarket. Locul care are la fel de multe bacterii ca suprafața unei toalete publice
Într-o epocă în care majoritatea cetățenilor sunt preocupați de igienă, este bine să știm care sunt cele mai murdare locuri din supermarket.
Deși atunci când mergem la supermarket avem impresia că totul este curat și strălucitor, există și zone în care bacteriile proliferează cu atât mai mult cu cât clienții interacționează cu acele locuri, scriu ziarulromanesc și chip.de.
Un prim loc din supermarket care are probleme în ceea ce privește igiena este reprezentat de raionul de fructe și legume. Înainte să ajungi și să alegi produsele pe care dorești să le cumperi, acestea au fost atinse de numeroase persoane. Bananele, merele și alte produse proaspete pot trece prin zeci de mâini înainte să ajungă în coșul tău de cumpărături.
Carnea crudă ambalată este de asemenea un produs pe care bacteriile își fac de cap. Potrivit unor cercetări britanice, până la 40% din ambalajele de carne de pasăre conțin bacterii la exterior. Acest lucru e favorizat de scurgerea sângelui pe multe dintre ambalaje, acesta favorizând răspândirea bacteriilor.
Banda de la casă este al treilea loc din supermarket unde mizeria își face de cap. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au efectuat studii în care au demonstrat că există numeroase bacterii pe banda pe care punem produsele. Cercetarea a fost efectuată în 42 de supermarketuri. Pe banda respectivă se pot acumula numeroase microorganisme periculoase pentru sănătatea umană.
Și casa de marcat este un loc în care bacteriile se răspândesc. Deși alegem deseori să așezăm acolo sacoșele cu produsele pe care le-am cumpărat, în locul respectiv este posibil să mai fi fost puse genți și sacoșe care au stat anterior pe podeaua unui tren, într-o toaletă publică sau ntr-o sală de sport.
Deși nu toți clienții folosesc feliatorul de mezeluri, acesta prezintă un risc uriaș de contaminare a produselor, mai ales dacă nu este igienizat periodic. Lama acestuia poate contamina cu bacterii fiecare produs pe care îl atinge, dacă nu este curățată. Cercetătorii de la USDA, FDA și CDC a prelevat probe de carne de pe feliatorul de mezeluri și trei procente au fost testate pozitiv pentru listeria.
Ultimul element pe care bacteriile se dezvoltă este terminalul POS. Acesta este folosit de sute de clienți zilnic, însă cercetările arată că pot exista tot atâtea bacterii pe butoanele POS-urilor cât și pe suprafața unei toalete publice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News