Cele mai murdare obiecte din casă pe care uităm mereu să le curățăm: sunt recipiente pentru bacterii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cele mai murdare obiecte din casă pe care uităm mereu să le curățăm. Sursa foto: freepik.com
Cele mai murdare obiecte din casă pe care uităm mereu să le curățăm. Sursa foto: freepik.com
Când facem curățenie a cordăm atenție doar anumitor zone din casă, în detrimentul anumitor obiecte, care merită aceeași atenție și pe care le neglijăm.

Aceste obiecte sunt adevărate zone de reproducere pentru bacterii. De aceea, este recomandat să le acordăm mai multă atenție. Obiectele despre care vorbim se regăsesc în geanta de machiaj.

Dacă deschidem geanta de machiaj, toate accesoriile ne par curate, însă realitatea este cu totul diferită, deoarece, fiecare dintre obiecte conține celule moarte și bacterii. Din păcate, puține persoane își dau seama de acest lucru, deși aceste accesorii intră constant în contact cu pielea.

Pune pliculețe de ceai pe pervaz: trucul bunicilor care te scapă de o problemă majoră

Cu fiecare sesiunile de machiaj, pielea noastră este expusă la mai multă murdărie din cauza pensulelor necurățate. Din acest motiv este necesar să le curățăm în mod regulat.

Pentru asta, trebuie doar să umplem un castron mic cu apă caldă și să adăugăm două lingurițe de săpun lichid de mâini.  Amestecăm apa cu săpunul și punem periile la înmuiat. După ce periile s-au înmuiat, trebuie să le frecăm cu mâinile. La final, trebuie să clătim accesoriile cu apă caldă, apoi să le lăsăm să se usuce la aer.

Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei. Nimeni nu s-a gândit la asta

Pe lângă geanta de machiaj, trebuie să acordăm atenție și altor obiecte  baie din precum aparatele de ras, prosoapele umede și periuțele de dinți.

Pentru a ține bacteriile departe de accesoriile și produsele de înfrumusețare, se recomandă să respectăm câteva reguli.

1. O perie nu trebuie folosită pentru mai multe produse. În timp ce majoritatea femeilor folosesc o perie pentru mai multe tipuri de produse cosmetice, se recomandă să folosim o singură perie pentru fiecare produs cosmetic, pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Și din motive întemeiate, aceste bacterii pot fi transferate de pe față pe farduri.

Dacă periile de machiaj nu sunt curățate în mod regulat, bacteriile se vor înmulți și va crește riscul ca pielea să fie afectată. 

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

2. Periile de machiaj nu trebuie folosite și de alte persoane. Împrumutarea produselor de înfrumusețare cu prietenele este interzisă, mai ales dacă este vorba despre periile pentru machiajul ochilor, care este cea mai sensibilă zonă a feței. Prin împrumutarea periilor de machiaj ne expunem ochii la o posibilă contaminare.

3. Geanta cu produsele de machiaj trebuie curățată regulat. După cum am spus mai devreme, geanta de machiaj conține o mulțime de accesorii de înfrumusețare, care pot conține bacterii. Atunci este firesc ca și geanta să fie impregnată de ele. Astfel, nu este suficient să curățăm doar pensulele, dacă dorim să le protejăm de bacterii. 

Și geanta de machiaj nu trebuie neglijată. Prin urmare, se recomandă curățarea genții de machiaj o dată pe lună. Dacă este din pânză, geanta de machiaj poate fi pusă în mașina de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel