Cele mai mari greşeli pe care le faci atunci când găteşti carne
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Vă prezentăm care sunt cele mai mari greşeli pe care gospodinele le fac atunci când gătesc o bucată de carne. 

Gătiţi carnea imediat după ce o scoateţi din frigider

O greşeală frecventă pe care majoritatea gospodinelor o fac este că gătesc bucata de carne imediat după ce o scot din frigider. Din acest motiv, carnea nu va mai fi la fel de suculentă.

Sfat: Lăsaţi carnea la temperatura camerei timp de 20-30 de minute înainte să o pregătiţi.

Nu scurgeţi carnea de apă când o puneţi în tigaie

O altă greşeală este că nu scurgeţi carnea de apă în momentul în care o puneţi în tigaie. Încercați să uscați carnea cu prosoape de hârtie. În acest fel, friptura voastră va fi mult mai gustoasă.

Gătiţi carnea la foc mare

Carnea nu trebuie gătită niciodată la foc foarte mare, deoarece riscaţi să se ardă la exterior, iar la interior să fie crudă. Cel mai bine este să încălziți tigaia sau grătarul înainte. Carnea trebuie gătită întotdeauna la foc mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel