Cele mai frumoase plaje din apropierea Atenei. Sunt la fel de frumoase ca cele de pe insulele grecești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (Hert Niks)
Sursa foto: Pexels (Hert Niks)
Atena nu este numai despre Acropole și muzee. Orașul și suburbiile găzduiesc plaje foarte frumoase, despre care, probabil, puțini știu.

Există multe plaje în jurul orașului care rivalizează cu cele de pe insulele greceștii. Așadar, ar trebui să vizitați cele mai frumoase plaje din Atena și zona extinsă a orașului, toate acestea putând fi ușor accesibile cu mașina, taxiul sau transportul public.

Akti Vouliagmenis 

Situată aproape de Atena, aceasta este o plajă populară datorită țărmurilor sale nisipoase și a apelor liniștite. Ar fi bine să mergeți dis de dimineață pentru a găsi șezlonguri și umbrelă disponibile. Aici vă puteți bucura de mici gustări, diverse băuturi și un frappe delicios. Există și un loc de joacă pentru copii și WiFi gratuit. Pentru închirierea șezlongurilor se plătește o mică taxă. 

Lacul Vouliagmeni

Lacul natural se află chiar deasupra intrării într-unul dintre cele mai complexe și misterioase sisteme de peșteri din lume. Are ape salmastre, deoarece este format din curenții subterani ai mării și izvoarele termale subterane care se scurg din Muntele Hymettus, oferind o experiență termală naturală, scrie greekreporter.com.

Taxa de intrare este în jur de 15 euro de persoană, dar, chiar dacă nu ai norocul să găsești șezlong sau umbrelă, tot vei plăti această taxă integrală. Așa că e bine să ajungi acolo devreme.

Plaja Asteras

Asteras Beach este un refugiu uimitor care este situat în suburbiile de sud ale Atenei. La intrare, se plătește o mică taxă în cuantumul căreia veți beneficia de umbrelă și șezlong. Această plajă, care găzduiește ape turcoaz limpede, oferă chiar și vestiare, dușuri, un restaurant cu autoservire, trei baruri, precum și trambuline și un loc de joacă pentru copii. Se pot practica și sporturi nautice

Plaja Glyfada

Plaja Glyfada este situată chiar la sud de Atena. Întinderile de ape azurii sunt mărginite de nisipul auriu de pe plaja Glyfada. Aici, veți găsi numeroase baruri și restaurante și puteți închiria șezlonguri la un preț mic.

Insula din Grecia de care puțini români știu

Insula Skyros este o insulă în Grecia mai puțin cunoscută de turiștii români. Merită vizitată dacă vă doriți o vacanţă liniştită, departe de locurile aglomerate şi foarte turistice. Pe insula Skyros se poate ajunge atât cu avionul din Atena şi Salonic, cât şi printr-o călătorie de aproximativ o oră şi jumătate cu feribotul din sudul insulei Evia, o altă zonă care merită descoperită.

Foarte puţin frecventată deocamdată de turişti români, potrivit hotelierilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale, insula Skyros se mândreşte în primul rând cu caracterul său autentic, fiind căutată inclusiv datorită faptului că păstrează mult din aspectul tradiţional al vieţii grecilor din aceste locuri.

"Skyros este complet diferită de alte insule greceşti"

"Skyros este complet diferită de alte insule greceşti. Jumătate din insulă este în stilul nordului Greciei, iar cealaltă jumătate este în stilul Cicladelor", a declarat Kyriakos Antonopoulos, şeful autorităţii portuare din Skyros, într-un interviu pentru Agerpres, realizat în cadrul unei vizite în scop jurnalistic organizată la începutul lunii iunie în insula Evia şi în insula Skyros de Biroul din România al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

"În acelaşi timp, vestul, estul, sudul şi nordul insulei sunt diferite între ele. În nord sunt plaje însorite, sudul este mai pietros, vestul este plin de conifere, până la mare, în timp ce estul este mai muntos şi periculos, cu peşteri marine", a adăugat el. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel