Data publicării:

Cele mai frumoase meserii pe care le poți face din pasiune

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp

 Fie că vorbim despre joburi în case de avocatură, cabinete de arhitecți sau cele de pe platourile de filmare, joburile făcute din pasiune vin întotdeauna la pachet cu cea mai mare satisfacție.

Pilot, regizor, avocat, arhitect sau fotograf – toate sunt meserii extrem de solicitante pentru care pasiunea este ingredientul și drive-ul principal.

Avocat

Câteva mii de absolvenți termină anual facultățile de drept din România și intră pe o piață a muncii extrem de competitivă în care cel mai important ingredient este pasiunea. Firmele de avocatură, recrutează constant noi talente. O analiză făcută de BizLawyer arată că mari case de avocatură precum Țuca Zbârcea & Asociații, NNDKP, Mușat & Asociații încadrează în activitate un număr maxim de zece tineri în fiecare an. Este vorba despre tineri merituoși, cu rezultate excepționale la învățătură.

Pilot de avion

În lume, la momentul actual, sunt căutați peste 500.000 de piloți de avion, arată datele publicate de AFP, care citează oficiali de la Boeing. Investiția inițială este, însă, destul de costisitoare. Pentru a ajunge pilot de avion în România trebuie să urmezi cursurile la Școala Superioară de Aviație. Doar 20 de locuri sunt bugetate aici anual. Instruirea pentru licenţa de pilot de linie ATPL (Airlines Transport Pilot License), care permite operarea de zboruri cu avioane de transport pasageri, costă aproximativ 60.000 de euro şi constă în maximum 36 de luni de şcolarizare şi 220 de ore de zbor, dintre care o parte pe simulator. La absolvirea cursurilor sunt susţinute examene teoretice şi practice pentru obţinerea licenţei ATPL, care atestă cea mai înaltă calificare a unui pilot. Această licenţă este valabilă şapte ani, timp în care un pilot trebuie să acumuleze minimum 1.500 de ore de zbor, în caz contrar pierzându-şi licenţa.

Arhitect

Profesie aleasă din pasiune, arhitectura este o meserie complicată în care poți performa dacă ai talent, ambiție și determinare. Ordinul Arhitecților din România estimează că mai puţin de 20% dintre cei care termină o facultate de arhitectură vor practica efectiv această meserie. Ceilalți se vor dedica unor meserii conexe. Totuși, această profesie vine la pachet cu satisfacții personale și profesionale, spun cei care o practică.

Regizor

Palmaresul de premii internaționale primit de noul val de regizori români a stimulat înscrierile la facultățile de regie. Toți studenții visează să devină acum un Cristi Puiu, Cristian Mungiu sau Tudor Giurgiu și pentru acest lucru au un singur pas de făcut – să se înscrie la una dintre cele mai scumpe Facultăți din România, cea de Regie, Film. Facultatea de Film, scoate absolvenți cu șanse reale de afirmare în domeniul cinematografiei. Pregătirea pentru înscriere la o facultate de profil se face din timp, iar locurile la buget nu sunt mai multe de 20 în fiecare an.

Fotograf

Fotografia este una dintre puținele meserii în care intri exclusiv din pasiune. Fără un imbold intern și o înclinație spre estetică, jobul nu are cum să iasă bine și excelența nu poate fi atinsă.

[citeste si]

Job profitabil pentru profesioniști, meseria vine la pachet cu o doză bună de recunoaștere în mediul artistic, dar și cu avantaje deloc de neglijat. Pe lângă fee-urile percepute pentru fiecare eveniment sau shooting, fotografii nu au program fix.

Poți studia fotografia atât la Universitatea de Teatru și Film cât și la unul dintre numeroasele cursuri acreditate care sunt organizate în țară. Investițiile inițiale sunt mari ținând cont că trebuie să achiziționezi aparatură și să investești în cursuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel