Cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
foto ilustrativ Pexels
foto ilustrativ Pexels
Consumul de ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv protejarea celulelor împotriva daunelor și reducerea riscului de boli de inimă. Unele studii au descoperit că ceaiul poate ajuta la pierderea în greutate și la combaterea grăsimii de pe abdomen. Anumite tipuri s-au dovedit a fi mai eficiente decât altele în realizarea acestui lucru.

Consumul de ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv protejarea celulelor împotriva daunelor și reducerea riscului de boli de inimă. Unele studii au descoperit că ceaiul poate ajuta la pierderea în greutate și la combaterea grăsimii de pe abdomen. Anumite tipuri s-au dovedit a fi mai eficiente decât altele în realizarea acestui lucru, conform healthline.com.

Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai și are multe beneficii pentru sănătate.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru pierderea în greutate. Există dovezi substanțiale care leagă ceaiul verde de scăderea atât a greutății, cât și a grăsimii corporale.

Acest lucru se poate datora faptului că extractul de ceai verde este deosebit de bogat în catechine, antioxidanți naturali care vă pot stimula metabolismul și pot crește arderea grăsimilor.


Ceaiul Puerh


Cunoscut și ca ceai pu’er sau pu-erh, ceaiul puerh este un tip de ceai negru chinezesc care a fost fermentat.

Unele studii pe animale au arătat că ceaiul puerh poate scădea glicemia și trigliceridele din sânge. Și studiile la animale și la oameni au arătat că ceaiul puerh poate ajuta la creșterea pierderii în greutate.

Cercetările actuale se limitează la extractul de ceai puerh, așa că sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă aceleași efecte se aplică consumului acestuia ca ceai.

Ceai negru


Ceaiul negru este un tip de ceai care a suferit mai multă oxidare decât alte tipuri, cum ar fi ceaiurile verzi, albe sau oolong.

Oxidarea este o reacție chimică care are loc atunci când frunzele de ceai sunt expuse la aer, ducând la rumenire care provoacă culoarea închisă caracteristică a ceaiului negru.

Mai multe studii au descoperit că ceaiul negru ar putea fi eficient atunci când vine vorba de controlul greutății.

Unii susțin că efectele potențiale ale ceaiului negru de scădere în greutate se pot datora faptului că este bogat în flavone, un tip de pigment vegetal cu proprietăți antioxidante.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel