Cele mai ciudate reguli la volan. Ţara în care şoferii nu au voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de un pieton
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 01 noi 2021, 19:24
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Fiecare ţară din lume are cel puţin o ciudăţenie în ceea ce priveşte regulile rutiere. Iată câteva dintre ele. 

1. Șoferii din unele state din Australia sunt obligați să-și încuie autoturismele dacă le părăsesc pentru mai mult de 10 minute.

2- Tot în Australia este interzis prin lege încă din anul 1946 ca șoferii să transporte mai mult de 50 kg de cartofi.

3. Atunci când se află la volan ciprioții nu au voie să mănânce sau să bea, nici măcar apă.

4. În Danemarca, şoferii au obligaţia ca înainte de a porni la drum să se uite sub maşină pentru a verifica dacă nu este cumva cineva acolo.

5. Dacă circuli pe celebra „Autobahn” din Germania trebuie să te asiguri că nu rămâi fără combustibil, asltfel riști o amendă de circa 70 de euro.

6. Șoferii din Franța sunt obligați prin lege încă din anul 2013 să aibă în mașină un etilotest pe care să-l folosească atunci când sunt opriți de poliție.

8. Legislația din Estonia îi obligă pe șoferi să aibă mereu în maşină două bucăți de lemn pentru a le folosi să blocheze roţile.

9. În unele oraşe din Spania, în zilele impare ale lunii, șoferii sunt obligați prin lege să-și parcheze maşinile doar pe partea drumului unde casele au numere impare.

10. Conducătorii auto spanioli nu au voie să conducă având căști în urechi, chiar dacă este vorba despre un kit de tip „hands-free”.

11. Luxemburghezilor le este impus să aibă ștergătoare la mașinile personale, chiar dacă acestea nu au parbriz.

12. Legislația suedeză obligă șoferii să circule cu farurile aprinse atât în oraș, cât și în afara lui, indiferent de condițiile de drum. Luminile diurne și proiectoarele nu sunt suficient.

13. Elvețienii nu își pot spăla mașinile în fața locuinței deoarece apa cu săpun poate contamina apa din sistemul de canalizare.

14. Conducătorilor auto din Japonia le este interzis să stropească pietonii pe vreme ploioasă, indiferent dacă este cu intenție sau nu, și au obligația să aibă montate pe mașină apărătoare de noroi.

15. Tot în Japonia, un șofer prins băut la volan va fi amendat cu 500.000 de yeni (cca. 4.100 euro) și riscă chiar trei ani de închisoare.

16. În Singapore șoferii nu au voie să se apropie cu mașina la mai mult de 50 de metri de un pieton.

17. O lege din Africa de Sud interzice șoferilor să se uite sub capotă atunci când au rămas în pană pe marginea șoselei.

18. Ba chiar îi obligă să rămână în mașină și să sune după ajutor.

19. În Bahrain, dacă un șofer trece pe culoarea roșie a semaforului va fi amendat cu 500 de dinari (cca. 1200 euro) și va sta până la șase luni în închisoare.

20. Un șofer din Rusia prins conducând o mașină murdară va fi amendat. În schimb, locuitorii Moscovei sunt amendați dacă circulă având o plăcuță de înmatriculare murdară, dar nu sunt obligați să aibă mașina curată.

21. Pentru fluidizarea traficului în capitala Manilla, autoritățile din Filipine au impus o regulă prin care șoferii ale căror mașini au numere de înmatriculare care se termină în 1 sau 2 nu au voie să circule în zilele de luni.

22. În Thailanda șoferilor le este interzis prin lege să conducă fără cămașă, tricou sau bluză. În schimb, pasagerii au voie.

23. În San Francisco (California) este ilegal să ştergi maşina cu lenjerie folosită. De asemenea, femeile din acest stat american nu au voie să conducă dacă sunt îmbrăcate cu un halat de baie.

24. În orașul Denver (Colorado) circulaţia maşinilor de culoare neagră în zilele de duminică este interzisă.

25. O lege din Pennsylvania spune că dacă urmăreşti caii, trebuie să acoperi maşina pentru a o camufla. În cazul în care caii reacţionează, trebuie să dezmembrezi maşina şi să ascunzi piesele.

26. În New Orleans şi Memphis este în vigoare o lege care impune prezenţa unui bărbat cu un steag de semnalizare în faţa unei maşini care este condusă de o femeie. 

27. Legea rutieră din statul New Jersey le interzice conducătorilor auto să se încrunte în faţa unui poliţist, scrie promotor.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?