Cele mai ciudate reguli de circulaţie din Europa. Ai grijă, rămâi fără maşină
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Deşi legislaţia rutieră a fost armonizată în statele membre ale Uniunii Europene, fiecare stat are propria sa ciudăţenie când vine vorba de regulamente. 

În Franţa, spre exemplu, taxa de parcare se plăteşte la chioşcul de ziare. În plus, trebuie să aveţi grijă şi când circulaţi pe ploaie. Legislaţia franceză prevede reducerea vitezelor cu 10 km/h când plouă, iar pe autostradă cu 20 km/h. 

Grijă mare în Italia. Puteţi rămâne fără maşină 

Românii care merg cu maşina în Italia trebuie să fie foarte atenţi. Şoferii prinşi băuţi la volan rămân fără maşină. În plus, în sezonul cald (16 mai – 14 octombrie), folosirea anvelopelor de iarbă și all-seasons se poate face doar dacă indicele de viteză al acestora este cel puțin egal cu cel trecut în talonul mașinii. Motocicliștii care sunt prinși fără cască sunt și mai aspru pedepsiți: aceștia riscă să fie arestați pentru 60 de zile, scrie promotor.ro

Atenţie la parcare în Grecia

E ușor să încalci regulile de circulație în Grecia. Spre exemplu, știai că semnele de parcare interzisă cu o linie verticală pe mijloc se referă la săptămânile impare, iar cele cu două linii verticale, la săptămânile pare? De asemenea, spre deosebire de Spania li România, în Grecia amenzile se dublează dacă nu sunt plătite în 10 zile. Spre exemplu, în locul amenzii de 350 de euro pentru trecerea pe roșu, vei avea de plată 700 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel