Cele mai ciudate granițe de pe mapamond
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nu întotdeauna delimitările statale sunt cele obișnuite, cu controale și pază. 

Un exemplu este graniţa dintre Belgia şi Olanda, marcată pe asfalt chiar lângă o terasă, scrie romaniatv.net. Localul se află la graniţa dintre satul olandez Baarle-Nassau şi satul belgian Baarle-Hertog.

Şi la graniţa dintre Canada şi Statele Unite, pe o distanță de mai bine de 2 kilometri, delimitarea interstatală este asigurată de o zonă fără copaci, lată de numai 6 metri. De aceea, o dată la câţiva ani, lucrătorii forestieri trebuie să taie o linie clar marcată în pădure.

Imagine senzațională surprinsă pe litoralul românesc

Graniţa dintre Ucraina şi Polonia a fost delimitată artistic, în timpul unei expoziţii din 2012, printr-un desen uriaș al unui pește în lanurile de grâu. Graniţa, vizibilă printr-o linie, taie prin mijloc acest desen.

În schimb, graniţa dintre Tijuana, Mexic şi San Diego, SUA, este delimitată printr-un gard, care se întinde inclusiv pe plajă.

Un caz aparte este graniţa dintre China şi Macau, care este o regiune administrativă autonomă. Graniţa este marcată printr-o autostradă specială, din motive practice: în Macau şoferii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, iar în China pe partea dreaptă a carosabilului. În consecință, şoferii sunt obligați să schimbe partea de mers chiar la graniţă, fiind ajutați de o autostradă cu o formă ciudată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel