Cele mai bune insule grecești pentru vacanța în familie din acest an
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Grecia este o destinație apropiată României și accesibilă, mai ales pentru cei care călătoresc cu familia. 

Atunci când vine momentul planificării unei vacanțe, este important ca destinația să fie potrivită pentru familie, astfel încât sejurul să fie unul de neuitat. Fie că în vacanță vin și copiii sau bunicii, Grecia oferă o multitudine de variante pentru a acomoda toate vârstele, scrie Greek Reporter.

Creta

Creta este o opțiune potrivită întregii familii, fiind a doua cea mai mare insulă grecească. Aici pot fi găsite o multitudine de resorturi, hoteluri și unități de cazare care sunt dedicate familiei. Pe aceeași insulă pot fi găsite aqua parcuri tematice, unde copii și tinerii se pot distra. În Creta se pot vizita mai multe situri arheologice și locuri istorice, un exemplu bun în acest sens fiind Knossos. 

Kokkini Hani este una dintre destinațiile preferate de familiile care au copii mici. Zona a rămas neatinsă în 1960, când s-a modernizat insula și a fost trasă electricitate, tot atunci construindu-se mai multe hoteluri. Plajele sunt frumoase și primitoare, iar hotelurile au programe destinate copiilor. 

Agios Nikolaos este de asemenea pe insula Creta și este potrivit familiilor, fiind o zonă mult mai liniștită, iar una dintre cele mai frumoase plaje este Tsifliki. 

Insulele Ioniene

Toate cele 7 insule ioniene sunt comori ale mitologiei grecești. Locația este perfectă pentru orice fel de vacanță, dar mai ales pentru cele în care vine și familia. 

Corfu

Corfu este casa unui centru istoric apreciat de turiști, unde pot fi găsite magazine, muzee, restaurante și chiar o fortăreață venețiană. Fiecare membru al familiei va putea descoperi o activitate care să îi ofere amintiri din vacanță. 

Plajele din Corfu sunt deopotrivă de nisip și pietriș, astfel există opțiuni pentru toate preferințele. Plaja Sidari, aflată pe coasta de nord a insulei are un nivel scăzut al apei, care vara este caldă, numai bună pentru baie. Tot pe insula sunt diferite aqua parcuri, destinate copiilor. În timpul zilei pot fi explorate siturile ce fac parte din Patrimoniul UNESCO, iar seara sunt deschise cinematografele în aer liber. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel