Data publicării:

Cele mai bune clătite pufoase. Secretul lor se află în orice bucătărie

Autor: Cătălina Burghelea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Clătite pufoase
Clătite pufoase

Clătitele sunt, de departe, unul dintre cele mai iubite deserturi. Cu frișcă, ciocolată, banane sau orice altă cmbinație, clătitele sunt un dulce irezistibil, în fața căruia nicio dietă nu-i poate rezista.

Puțină lume știe că, pentru a avea clătite perfecte, este nevoie de un ingredient care nu lipsește din bucătărie: bicarbonatul de sodiu. Secretul este că le va face mult mai pufoase și mai apetisante.

Ingredientele necesare sunt:
• 100 de grame de făină albă;
• 300 de mililitri de lapte rece (sau minerală, în aceeași cantitate);
• două ouă;
• o lingură de ulei de floarea soarelui;
• o lingură de zahăr;
• o lingură de bicarbonat de sodiu;
• puțină sare și o linguriță de lămâie rasă.

Amestecă toate ingredientele, pâno obții o pastă fără cocoloașe. Unge tigaia cu puțin ulei și pune câte un polonic de pastă.
Lasă clătitele câte două sau trei minute pe fiecare parte pentru a se rumeni bine, iar apoi așază-le pe o farfurie. Poți umple clătitele cu gem (cireșe, zemură, prune, caise, vișine, coacăze), ciocolată, nucă sau cremă de vanilie cu frișcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel