Data actualizării:
Data publicării:

Cele mai bune ceaiuri pentru concentrare și studiu

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @lenetstanfree
FOTO: Freepik @lenetstanfree
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru concentrare și studiu? Unele dintre ele pot fi consumate și de către copii.

Dacă doriți să vă stimulați creierul, dar v-ați săturat de cafea și de crizele de cofeină, ceaiul poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți rutina de studiu și de a vă concentra mai bine.

De altfel, astenia de toamnă, pentru unii dintre oameni, poate avea impact și asupra gradului de concentrare.

Astfel, fie că te pregătești toată noaptea pentru un examen sau pur și simplu vrei o ceașcă de ceva care să te ajute să îți îmbunătățești claritatea mentală și concentrarea, aceste ceaiuri sunt o alternativă sănătoasă la cafea, băuturi energizante și alte băuturi cu cofeină, unele dintre ele fiind potrivite și pentru copii.

7 ceaiuri care ajută stimularea concentrării

Matcha

Matcha este produsă din frunze de ceai verde cultivate la umbră, care sunt măcinate cu piatră pentru a obține o pulbere fină.

Deoarece este atât de concentrat, matcha este mai bogat în cofeină decât majoritatea celorlalte tipuri de ceai, conținând aproape la fel de multă cofeină ca și cafeaua la o ceașcă.

Matcha conține un compus unic, L-Theanină, care reduce stresul și ajută la producerea unei stări de calm și concentrare. Cofeina și L-Theanina, ajută la îmbunătățirea funcției cognitive și a clarității, ceea ce face matcha ca un ceai ideal pentru sprijinirea studiului și stimularea puterii creierului.

Mate

Mate este un ceai cu cofeină obținut dintr-o specie de plantă populară în America de Sud.

În timp ce mate este bogat în cofeină, cofeina prezentă în mate poate avea un efect ușor diferit față de alte tipuri de cofeină, rezultând un efect energizant susținut, fără efectul de ”suiș și coborâș” asociat cu cafeaua sau alte băuturi cu cofeină.

Se spune că mate contribuie la concentrare, claritate și vigilență.

Ceai verde

La fel ca și alte tipuri de ceai adevărat, ceaiul verde este obținut din planta Camellia sinensis. La fel ca matcha, ceaiul verde conține o combinație puternică atât de cofeină, cât și de L-theanină, ceea ce îl face un excelent ajutor pentru studiu, care poate ajuta la stimularea puterii creierului și la inducerea unei stări de calm și concentrare.

Ceai negru

Dacă aveți nevoie de un plus de cofeină, dar încercați să vă feriți de cafea, ceaiul negru este o opțiune populară.

Ceaiul negru conține aproximativ jumătate din cantitatea de cofeină față de cafea, ceea ce îl face o alegere excelentă dacă aveți nevoie de un mic impuls.

Ceai de mentă

Menta este o plantă medicinală comună care poate fi consumată ca atare, ca un ceai de plante stimulant, sau adăugată la o varietate de amestecuri aromate.

Studiile au arătat că menta poate îmbunătăți memoria și crește vigilența, ceea ce o face un ceai excelent pentru atunci când trebuie să fii în formă mentală.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este un alt ingredient benefic în multe amestecuri de ceai, conferind o aromă picantă și ușor dulceagă atât ceaiurilor din plante, cât și celor cu cofeină. S-a demonstrat că ghimbirul ajută la creșterea atenției și a funcției cognitive.

Ghimbirul are, de asemenea, o multitudine de alte beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, calmarea durerii și ușurarea digestiei.

Ceai de turmeric

La fel ca ghimbirul și menta, turmericul este un condiment puternic care a fost celebrat pentru proprietățile sale medicinale și sănătoase.

S-a demonstrat că turmericul îmbunătățește memoria și funcția cognitivă și poate fi chiar o componentă utilă a tratamentului pentru persoanele cu Alzheimer,  notează ArtFulTea.

Citește și: Ce să faci dacă nu ai chef de muncă. Sfaturile Chat GPT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel