Cele 5 secrete ale oamenilor care reușesc să doarmă suficient
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cele 5 secrete ale oamenilor care reușesc să doarmă suficient / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Cele 5 secrete ale oamenilor care reușesc să doarmă suficient / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Află în articol cele 5 secrete ale oamenilor care reușesc să doarmă suficient noaptea.

Dormitul în weekend și abuzul de cafea nu este cea mai bună soluție. În medie, o persoană petrece 25 de ani într-un vis, aceasta fiind o parte importantă a vieții, a cărei calitate depinde de sănătatea fizică și mentală. Un somn bun este la fel de esențial ca o alimentație adecvată și exercițiul fizic, iar lipsa nopților odihnitoare crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a altor boli periculoase, scrie sport-express.ru.

Pentru mulți, lipsa somnului este o problemă reală, dar sunt și oameni care reușesc să doarmă suficient. În acest articol, veți găsi secretele oamenilor care dorm profund noaptea și se simt cu adevărat odihniți dimineața.

Dormi suficiente ore

Fiecare are propria sa durată de somn determinată genetic. Norma poate fi de cinci ore și de zece. Prin urmare, nu există un mod secret de a dormi dacă petreci patru ore pe zi în pat și ai nevoie, de exemplu, de opt.

În același timp, nu este atât de important la ce oră din zi vă veți opri ceasul. Nu mai mult de 10% dintre oameni aparțin adevăratelor "bufnițe", iar restul au cronotipul "porumbel", adică se pot adapta oricărui program. Nici măcar nu trebuie să te trezești devreme pentru a te simți bine, dar este important să se mențină un echilibru.

Urmați un regim

Pentru un somn bun, trebuie să vă dezvoltați o rutină zilnică și să vă respectați. Este important să mergeți la culcare și să vă treziți cam la aceeași oră. Chiar și în weekend, nu ar trebui să dormi atunci mult mai mult pentru a recupera pierderile de somn din timpul săptămânii. Este important ca regimul să fie respectat și în zilele libere.

Nu te uita la ecran înainte de culcare


Cu o oră sau două înainte de culcare, ar trebui să încetați să utilizați orice dispozitive cu ecrane luminoase. În primul rând, pentru că lumina albastră a gadgeturilor reduce producția de melatonină (un hormon responsabil cu reglarea somnului și a ritmurilor circadiene ale corpului).

Și în al doilea rând, zgomotul informațional poate întârzia adormirea și poate provoca treziri în miezul nopții. Este mai bine să citiți o carte înainte de a merge la culcare, iar dacă este nevoie să utilizați telefonul, merită să îl puneți în modul de noapte cu o lumină galbenă a ecranului.

Ține evidența nutriției


Dacă vă este greu să adormiți sau dacă aveți treziri frecvente pe timp de noapte, ar trebui să renunțați la orice băutură care conține cofeină după-amiaza. Alternativă - apă, ceai de plante, cicoare.

Nu este recomandat să mănânci imediat înainte de culcare, precum și să te culci cu stomacul mârâind de foame. Este important să mențineți un echilibru: nu supraîncărcați sistemul digestiv noaptea. Dar nici să te trezești cu foame nu este o idee bună. O cină moderată cu trei ore înainte de culcare este cea mai bună soluție.

Ia vitamine


Dacă vă simțiți în mod constant somnoros și nu puteți dormi suficient, în primul rând este logic să verificați nivelul de vitamina D și fier din sânge. S-ar putea să ai un deficit de vitamine și să fie necesar să iei niște suplimente, la recomandarea medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel