Cele 3 modificări mici care te pot face mai sănătos
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Freepik @Sorapop
FOTO: Freepik @Sorapop
Iată 3 pași pe care experții îi recomandă.

Când vine vorba de o viață mai sănătoasă, experții sunt de părere că schimbările mici în obiceiurile zilnice sunt cele mai eficiente pentru a produce rezultate de lungă durată.

Constatările i-au determinat pe cercetătorii de la Școala Suedeză de Sport și Științe ale Sănătății din Stockholm să recomande populației să încerce să facă măcar un pic mai mult jogging, ciclism sau înot pentru a reduce șansele de a dezvolta boli.

Deci, ce alte mici modificări de sănătate putem adăuga în viața noastră pentru a obține rezultate majore? Iată 3 pași pe care experții îi recomandă.

Mănâncă căpșuni pentru a-ți îmbunătăți memoria

Adăugarea a doar opt căpșuni pe zi în dieta dumneavoastră vă poate îmbunătăți memoria, starea de spirit, vă poate proteja împotriva demenței și a depresiei, potrivit unui studiu publicat anul trecut în Journal Nutrients.

Robert Krikorian, profesor emerit la departamentul de psihiatrie și neuroștiințe comportamentale al universității, a atribuit aceste rezultate "acțiunilor antiinflamatorii ale antocianinelor", un tip de antioxidant care se găsește în cantități deosebit de mari în căpșuni (dar care este prezent și în afine).

Exerciții înainte de micul dejun pentru a maximiza pierderea în greutate

Intervalul de timp dintre 7 și 9 dimineața, înainte de micul dejun, este cel mai bun moment pentru a face exerciții fizice pentru persoanele care doresc să piardă kilograme, potrivit unui studiu recent realizat la Universitatea Franklin Pearce din SUA. Cercetătorii au monitorizat obiceiurile de exerciții fizice a peste 5.000 de persoane și au descoperit că exercițiile fizice înainte de micul dejun, aduc un avantaj în ceea ce privește pierderea în greutate.

Concentrarea pe 3 lucruri simple și plăcute pentru o stare de bine

De îndată ce vă treziți, obișnuiți-vă să vă gândiți la trei lucruri pe care le așteptați cu nerăbdare, pentru a îndepărta gândurile negative care, în caz contrar, ar putea prelua controlul. Creierul nostru are tendința de a se concentra pe aspectele negative, deoarece amigdala - centrul creierului nostru emoțional - este mai activată de emoțiile negative decât de cele pozitive. Este un mecanism de supraviețuire care ne ajută să dăm prioritate amenințărilor - deși acest lucru înseamnă că începem ziua insistând asupra aspectelor de care ne temem.

Așadar, a avea lucruri pe care să le așteptăm cu nerăbdare, chiar și plăceri simple, cum ar fi o ceașcă de cafea sau trimiterea unui mesaj unui prieten, sporim bucuria și împlinirea din viața de zi cu zi, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel