Cel puțin o persoană decedată după ce ploile torențiale au declanșat inundații rapide în Emiratele Arabe Unite
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
"Criza climatică a ajuns la Marea Egee". Inundații în Istanbul și Izmir / Foto: Pixabay
"Criza climatică a ajuns la Marea Egee". Inundații în Istanbul și Izmir / Foto: Pixabay
Autoritățile și comunitățile din Emiratele Arabe Unite au început curățarea detritusului miercuri, după ce o ploaie torențială a ucis cel puțin o persoană și a cauzat daune locuințelor și afacerilor.

EAU au fost martore la o cantitate record de precipitații, cu 254 mm căzând în Al Ain marți, în mai puțin de 24 de ore, conform centrului național de meteorologie.

Aceasta a fost cea mai mare cantitate de ploaie înregistrată de la începutul înregistrărilor în 1949, înainte ca țara să fie fondată în 1971.

Cu toate că ploile torențiale s-au domolit spre sfârșitul zilei de marți, perturbările au continuat miercuri, cu compania aeriană Emirates suspendând check-in-ul pentru pasagerii care pleacă de pe aeroportul din Dubai până la miezul nopții.


Aeroportul Internațional Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a declarat că se confruntă cu perturbări semnificative după ce ploile torențiale au întârziat sau au deviat zborurile și au afectat echipajele de zbor.


Pasagerii care pleacă din Dubai au fost sfătuiți să nu se îndrepte spre aeroport și să-și verifice starea zborului cu compania lor aeriană.

"Lucrăm din greu pentru a restabili operațiunile cât mai repede posibil în condiții foarte dificile", a scris aeroportul pe X.


Emirates a declarat că pasagerii care erau deja în tranzit vor continua să fie procesați, dar a avertizat că trebuie să se aștepte întârzieri la plecări și sosiri. Site-ul web al aeroportului din Dubai a arătat întârzieri de câteva ore pentru unele zboruri de sosire și plecare.


Media locală a raportat că un bărbat emirian în vârstă de aproximativ 70 de ani a murit marți dimineața când mașina sa a fost surprinsă de inundații rapide în emiratul Ras Al Khaimah, din nordul țării.


În Omanul vecin, 19 persoane au murit, inclusiv copii școlari, după trei zile consecutive de ploi torențiale, conform mass-mediei omaneze, care a publicat imagini cu comunități inundate.


Times of Oman a raportat că se aștepta mai multă ploaie miercuri. În Dubai, cerul era senin, dar în unele zone drumurile erau liniștite după ce guvernul a ordonat angajaților să lucreze de acasă și școlilor să funcționeze remote pentru a doua zi consecutivă.

Mass-media din EAU și postările de pe rețelele de socializare au arătat daune semnificative cauzate de ploaia torențială în unele părți ale țării, inclusiv drumuri prăbușite și case inundate de apă.


Postările de pe rețelele de socializare din ziua de marți au arătat drumuri și parcări inundate, unele vehicule fiind complet submersate. șoseaua Sheikh Zayed, o autostradă cu 12 benzi prin Dubai, era parțial inundată, lăsând oamenii blocați într-un ambuteiaj kilometri lung pentru ore întregi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel