Cel puțin 46 de morți au fost găsiți într-un camion abandonat pe marginea drumului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto: YouTube ABC News
Sursa Foto: YouTube ABC News
Un oficial al pompierilor a declarat că 16 persoane, inclusiv 4 copii, au fost transportate la spital.

Cel puțin 46 de cadavre fără viață ale celor despre care se crede că sunt imigranți au fost găsite într-un camion abandonat la periferia orașului San Antonio, Texas.

Un oficial al pompierilor a declarat că 16 persoane, inclusiv 4 copii, au fost transportate la spital. Supraviețuitorii erau epuizați de căldură. Clima din San Antonio este caldă în lunile de vară, ieri temperaturile ajungând la peste 40 de grade.

San Antonio este un oraș la 250 de kilometri de granița dintre SUA și Mexic și este considerat o rută importantă de tranzit pentru traficanții de ființe umane care folosesc adesea camioane pentru a transporta migranți fără acte.

”Au avut familii și probabil că încercau să găsească o viață mai bună”, a spus primarul din San Antonio, Ron Nirenberg, potrivit Europa Today.

”Nu este nimic altceva decât o altă tragedie umană îngrozitoare”

Șeful pompierilor a declarat că salvatorii au ajuns la fața locului după ce au primit un apel telefonic de la un trecător care auzise strigătelele disperate de ajutor care proveneau din camionul abandonat.

La fața locului, organele abilitate au descoperit că șoferul dispăruse, vehiculul nu avea aer condiționat funcțional și nu era apă potabilă în interior.

Șeful poliției din San Antonio, William McManus, a declarat că a fost deschisă o anchetă în urma căreia trei persoane au fost deja reținute. Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a declarat că printre răniții transportați la spital se numără și doi cetățeni guatemalezi, dar naționalitatea tuturor victimelor nu este clară momentan.

Guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott, l-a acuzat pe președintele american Joe Biden pentru decese, descriindu-le drept ”rezultatul politicilor sale mortale de deschidere a frontierei”.

Citește și...

Descoperire macabră într-un club de noapte. 21 de tineri, găsiți fără suflare. Cauza deceselor, o enigmă - Foto / Video

Cadavrele a 21 de persoane, majoritatea tineri, au fost descoperite într-un club de noapte din Africa de Sud. Victimele, care nu prezintă nicio rană, au fost găsite întinse, fără suflare, pe mese, pe scaune și pe podea. Poliția a deschis o anchetă în urma descoperirii macabre de la clubul East London. Oamenii legii au ordonat, de asemenea, dislocarea de "resurse maxime" în timp ce investighează incidentul, scrie News24.

Se pare că este vorba  despre 12 băieți și 9 fete, iar cea mai tânără victimă are 13 ani. Aceștia au fost găsiți morți duminică dimineață, în jurul orei 04:00, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Athlenda Mathe.

Cei mai experimentați criminaliști încearcă să deslușească misterul

"La sosire, poliția a găsit 17 cadavre în interiorul clădirii. S-a stabilit ulterior că încă două au murit la o clinică locală, unul a murit în drum spre spital, iar altul a murit în spital.", a spus Athlenda Mathe.

Guvernul a trimis cele mai experimentate echipe de criminaliști și investigatori de la Pretoria pe care îi are la acest moment Africa de Sud, iar polițiștii audiază acum familiile victimelor, încercându-se identificarea acestora, dar și descoperirea cauzei morții. Nici la oră nu se știe ce anume i-a omorât pe tinerii care participau la o petrecere în acel club.

Ipoteza unei otrăviri colective

The South African scrie că una dintre victimele care au reușit să scape cu viață,o fată de 15 ani, a spus că s-a creat haos după ce cineva a folosit un spray cu piper, petrecăreții îmbulzindu-se afară, sufocându-se și tușind. Cu toate acestea, oamenii legii spun că niciunul din cele 21 de cadavre nu prezintă răni specifice unei îmbulzeli.

În tot acest timp, pe reţele de socializare unii evocă posibilitatea unei intoxicaţii cu gaz sau a unei otrăviri colective. Descoperirea macabră a făcut deja înconjurul lumii, șocând oamenii.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel