Cel puţin 30 de migranţi venezueleni au fost daţi dispăruţi în urma unui naufragiu
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Cel puţin 30 de migranţi venezueleni au fost daţi dispăruţi după naufragiul unei nave pe care aceştia erau ambarcaţi ilegal cu destinaţia Curacao, o insulă olandeză situată la nord de Venezuela, a anunţat marţi un deputat al opoziţiei venezuelene, informează miercuri AFP.

Ambarcaţiunea părăsise vineri Aguide, localitate de pe coasta statului Falcon (nord-vest), a explicat pentru AFP deputatul Luis Stefanelli, citând mărturii ale familiilor.

Numărul de persoane care se aflau pe ambarcaţiune este estimat la 30-35. "Niciunul dintre ei nu a intrat în contact cu familia sa, ceea ce ne duce cu gândul la ceea ce-i mai rău", a subliniat el.

Potrivit unui comunicat al pazei de coastă din Curacao, reprodus de presa locală, cadavrul unui bărbat îmbrăcat într-o vestă de salvare a fost descoperit pe o plajă de pe insulă, însă nu a fost posibil să se confirme o legătură cu ambarcaţiunea care a plecat de pe coasta venezueleană.

Acesta este al treilea naufragiu de migranţi venezueleni începând din aprilie, numărul de persoane date dispărute urcând la 80. În timpul celor două naufragii precedente, migranţii încercau să ajungă pe insula Trinidad-Tobago, la nord-est de Venezuela.

Costuri enorme



Potrivit deputatului Stefanelli, migranţii au plătit câte 400 de dolari fiecare pentru călătorie, într-o ţară unde salariu lunar minim abia ajunge la 6,5 dolari. "Sunt oameni disperaţi, care vând tot ce au agonisit", a subliniat el.

Curacao, teritoriu autonom al Olandei din 2010, numără 160.000 de locuitori şi găzduieşte mai multe mii de venezueleni fără acte, potrivit guvernului local.

Potrivit ONU, 3,3 milioane de venezueleni şi-au părăsit ţara din 2015 până acum, pentru a fugi de cea mai gravă criză economică din istoria recentă a acestei ţări foarte bogate în petrol.

Ministrul afacerilor externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, acuză Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) de "gonflarea cifrelor". 

Vezi și: Paza de coastă libiană a salvat 60 de migranţi în largul coastelor estice ale capitalei Tripoli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel