Data publicării:

Cel puțin 12 morți și 33 răniți într-un accident de autobuz în Egipt

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay
FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay

Cel puțin 12 persoane au murit și 33 au fost rănite în Egipt luni, după ce un autobuz s-a răsturnat pe o autostradă care leagă Cairo de coasta Mării Roșii, a anunțat Ministerul Sănătății din Egipt.

Ministerul a declarat într-un comunicat că 28 de ambulanțe au fost trimise la locul accidentului, care a avut loc pe autostrada Al-Galala ce leagă Cairo de orașele de coastă Ain Sokhna, în timp ce studenții se întorceau acasă după o zi de cursuri.

Conform instituției, răniții au fost transportați la Complexul Medical Suez.

Media locală, inclusiv ziarul de stat Al-Ahram, a raportat că accidentul a implicat studenți de la Universitatea Galala, situată în orașul Galala, unul dintre proiectele naționale ale guvernului în guvernoratul Suez. Potrivit lui El-Shazly, autobuzul a lovit insula de pe mijlocul drumului și s-a răsturnat.

Șoferul autobuzului ar fi circulat cu viteză și a pierdut controlul asupra vehiculului

Autoritățile locale continuă să evalueze situația, în timp ce Parchetul Public a fost notificat pentru a începe investigațiile.

Canalul de știri pro-guvernamental Sada al-Balad a declarat pe site-ul său că cercetările inițiale au concluzionat că șoferul autobuzului circula cu viteză și a pierdut controlul asupra vehiculului.

Accidentele rutiere au lăsat 7.101 persoane moarte în Egipt în 2021, o creștere de 15,2% comparativ cu 2020, potrivit unui raport al agenției de statistică CAPMAS din 2022.

Ministrul Sănătății, Khaled Abdel-Ghaffar, și ministrul Învățământului, Ayman Ashour, și-au exprimat condoleanțele familiilor elevilor.

În consecință, guvernul a implementat un plan pentru a extinde și moderniza rețeaua rutieră a țării și pentru a îmbunătăți măsurile de siguranță rutieră pentru a reduce accidentele, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel