Data actualizării:
Data publicării:

Cel mai urât câine din lume - Scooter, un cățel chinezesc cu moț, a primit marele premiu

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Linda Elmquist, din Tucson, Arizona, a zâmbit larg, sâmbătă, în timp ce își ținea câinele în brațe. Scooter, prietenul ei din rasa „câine chinezesc cu moț” a primit titlul de cel mai urât câine din lume.  

Competiția, desfășurată în ultimii 50 de ani în cadrul târgului Sonoma-Marin din Petaluma, California, este un eveniment de renume mondial care promovează adopția de animale și prezintă câini extraordinari care au sfidat adversitatea - celebrând imperfecțiunile acestora, scrie The Guardian.

Scooter, un câine chinezesc cu moț, cu păr rar, o coadă ca de șobolan și o limbă care pur și simplu nu îi rămâne în gură, a depășit toate provocările care i-au apărut în viață, în cei șapte ani ai săi. Când era doar un pui, un crescător l-a adus pe Scooter la controlul animalelor din Tucson pentru a-l eutanasia. Se născuse cu picioarele îndreptate spre spate, o afecțiune care părea să-l facă sigur că nu va merge niciodată.

Un salvator l-a dus acasă pentru a-i oferi „șansa să găsească o casă bună și o viață normală”, se arată în biografia înscrierii la concurs a lui Scooter.

Cu ajutorul terapiei și a unui cărucior specializat, Scooter este capabil să meargă și „habar nu are că este diferit de orice alt câine”, se mai arată în biografia sa.

„Sunt nespus de bucuroasă și incredibil de mândră că Scooter a fost încoronat câștigătorul concursului de cel mai urât câine din lume”, a declarat Elmquist, proprietarul Scooterului, într-un comunicat. „În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat cu picioarele sale din spate deformate, Scooter a sfidat toate șansele și ne-a arătat adevăratul sens al rezistenței și al hotărârii.”

Determinarea i-a dat lui Scooter avantaj față de ceilalți concurenți, printre care Prince, un mix de chow-chow cu o față încrețită și o ureche moale, și Wild Thang, un pechinez care părea a fi mai mult o perucă luxoasă decât un pui.

Concursul a început în anii 1970 când Ross Smith, membru al Asociației Old Adobe a lui Petaluma, căuta o modalitate de a strânge bani pentru organizația sa. După ce parada animalelor de companie a fost înlocuită cu un concurs de câini, Smith a sugerat un concurs de câini urâți. Ideea a rămas, iar concursul a fost organizat mai departe, contrastând expozițiile canine care evidențiază abilități speciale sau pedigree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel