Data publicării:

Cel mai tare exemplu cu vaccinarea și un tractorist. Asta spune multe despre „înțepare” / video

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Vaccinarea în farmacii. Cătălina Pintea, președinte ADRFR: Gradul de ocupare a locurilor de la cursurile post-universitare e de 100% / Foto: Pixabay
Vaccinarea în farmacii. Cătălina Pintea, președinte ADRFR: Gradul de ocupare a locurilor de la cursurile post-universitare e de 100% / Foto: Pixabay
Vaccinarea reprezintă un subiect tabuu în rândul multor români, dar pentru alții, calea „acului” este o adevărată prevenire e pierderii vieții.

Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici a fost invitatul DC News și ne-a dezvăluit modul în care un apropiat de-al său a ales să se vaccineze an de an din cauza complicațiilor pe care le-a dezvoltat în urma unei gripe puternice.

Întrebat care ar trebui să fie rata de vaccinare în rândul populației astfel încât cei care nu se pot vaccina să poată fi protejați, Emilian Popovici spune:

„În gripă, din păcate, această imunitate colectivă este greu spre foarte greu de atins. Ar însemna mobilizarea unui număr foarte mare de atins. A ajunge să avem 80% din populație vaccinată și pentru a atinge acea imunitate colectivă e cvasi-imposibil.  Noi ne bucurăm un 1,6 milioane persoane vaccinate înainte de un sezon gripal. Și efortul financiar ar fi mare în cazul în care vaccinurile ar fi compensate sau ar fi acordate gratuit, dar și efortul de realizare a unei asemenea campanii la un așa nivel înalt, într-un timp relativ scurt, este foarte mare și nicio țară nu cred că-și propune să aibă imunitate colectivă față de infecția cu virus gripal. În schimb, trebuie acoperite grupele de persoane cu risc de dezvoltare de complicații pentru că la acestea este mai crescut riscul de deces. Bineînțeles, să se vaccineze toți cei care nu vor să se îmbolnăvească de gripă.”, ne-a spus Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici.

Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici: Ce e, de fapt, boala „Plămânului Alb”. A luat amploare și în România
https://www.dcnews.ro/prof-univ-dr-emilian-popovici-ce-e-de-fapt-boala-plamanului-alb-a-luat-amploare-si-in-romania_942535.html

Cei cu patologii asociate trebuie să se vaccineze

„Eu tot dau un exemplu  ca să fiu mai bine înțeles. Am un cunoscut foarte bun care nu are un nivel de educație foarte ridicat. El e tractorist. L-am întrebat deunăzi „Nenea, tu te-ai vaccinat pentru gripă?”, iar el mi-a zis „De când mi-ați spus să mă vaccinez, mă vaccinez în fiecare an pentru că de atunci n-am mai făcut gripa aia rea”. Deci, cine nu vrea să facă „gripa rea” - că el așa a înțeles că „gripa rea” e cu complicații, cu pneumonii, cu frisoane etc. - sau celelalte gripe, se vaccinează.

Foarte important este ca oamenii cu patologii asociate să fie vaccinați. Cei cu boli cardiovasculare, cu boli respiratorii, la diabetici, la afecțiuni imune - sunt o serie de boli la care vaccinarea gripală este în mod deosebit recomandată.” , ne-a spus Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici.

Mit despre vaccinare, desființat. Prof. Univ. Dr. Popovici: E foarte important acest aspect pentru că omul se vaccinează și are impresia că, din momentul vaccinării, e protejat

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel