Cel mai tânăr primar din SUA are doar 18 ani: Nu am candidat ca să devin cunoscut
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Jaylen Smith
Facebook Jaylen Smith
Un tânăr de doar 18 ani este cel mai tânăr primar din SUA. 

Jaylen Smith a absolvit liceul în luna mai, iar acum va prelua primăria din Earle, Arkansas. Democrat, acesta a fost ales în funcţie marţi, după ce şi-a învins contracandidatul cu 235 voturi la 185. Populaţia micului orăşel din Arkansas este de 1831 persoane. 

"Nu am candidat ca să devin cunoscut. Am candidat pentru că vreau să îmi ajut comunitatea şi să o mişc în direcţia în care trebuie", a declarat Smith pentru CNN. 

Frank Scott Jr, primarul din Little Rock şi omul către care Smith a mers pentru sfaturi pe perioada campaniei, spune că este încântat de alegerea făcută de cetăţenii din Earle. 

"Mă bucur foarte mult pentru Jaylen şi pentru întreaga comunitate din Earle, acum că el va deveni cel mai tânăr afro-american ales primar în această ţară. Sunt mândru de voinţa sa şi de dorinţa de intra în serviciul public la o vârstă atât de fragedă", a declarat Scott, care este şi preşedintele Asociaţiei Primarilor Afro-Americani. 

Smith vrea să reconstruiască oraşul, să scape de casele abandonate, să reformeze departamentul de Poliţie, pentru ca acesta să funcţioneze non-stop, să creeze locuri pentru cei tineri şi să implementeze un sistem de transport public până la magazinele din zonă. 

Jaylen Smith va depune jurământul în luna ianuarie. 

CIteşte şi - Cum va arăta omul viitorului, cu mâini clește, a doua pleoapă și gât tehnologic. Va avea creier mai mic

Tehnologia a revoluționat modul în care trăim. Fie că este vorba de accesul instantaneu la cunoștințe infinite printr-un dispozitiv din buzunarul nostru sau de capacitatea companiilor de a se extinde pe noi piețe din întreaga lume cu un număr de telefon virtual, sfera impactului tehnologiei este nelimitat, iar această tendință nu dă semne de renunțare.

Împreună cu un designer 3D, niște cercetători au creat imaginea unui ”om din viitor”. Proiectarea aspectului fizic al acestuia a ținut cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung.

Deși acest lucru a fost excelent pentru crearea de locuri de muncă, productivitate și învățarea de noi abilități, există un număr tot mai mare de dovezi care descoperă efectele negative pe care tehnologia le poate avea asupra corpului nostru. Pentru a realiza pe deplin impactul pe care îl are tehnologia de zi cu zi asupra noastră, am obținut cercetări științifice și opinii ale experților pe acest subiect, înainte de a lucra cu un designer 3D pentru a crea un viitor om al cărui corp s-a schimbat fizic datorită utilizării consecvente a smartphone-urilor, laptopurilor și altor tehnologii, potrivit Adevărul.

Oamenii cu spatele cocoșat

Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, numit „Mindy”. Cercetătorii prevăd că munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat. În prezent, mulți oameni își ajustează în mod constant poziția pentru a se uita în jos la telefoanele lor sau pentru a privi în sus la ecranele de la birou. Studiile arată că acest lucru tensionează părți ale corpului care afectează postura.

”Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul. A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, spune Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel